2013-05-01 02:14:03
Φωτογραφία για Το Iron Man 3 κατακτά το παγκόσμιο box-office
Η υπερπαραγωγή των κινηματογραφικών στούντιο Ντίσνεϊ/Μάρβελ "Iron Man 3", που προβλήθηκε... στις αίθουσες 42 χωρών μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, είχε πωλήσεις εισιτηρίων τουλάχιστον 195 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ταινία δεν έχει ακόμη προβληθεί στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Ντίσνεϊ.

Το "Iron Man 3", με τους Robert Downey Jr.,Gwyneth Paltrow και Don Cheadle, ξεκινά με καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με την άλλη μεγάλη παραγωγή "Οι Εκδικητές" (The Avengers) που είχε πωλήσεις εισιτηρίων 185 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό τις πρώτες ημέρες προβολής της το 2012.

"Οι Εκδικητές", όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος προβολών τους, είχαν πωλήσεις εισιτηρίων 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και έγινε τρίτη πιο προσοδοφόρα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου μετά το "Άβαταρ" και τον "Τιτανικό".

Το "Iron Man 3" που θα αρχίσει να προβάλλεται στη Βόρεια Αμερική στις 3 Μαΐου κατέρριψε το ρεκόρ του καλύτερου πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής σε οκτώ περιοχές: Αργεντινή, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.


Η αμερικανική ταινία περιπέτειας, πρώτη στο box-office σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, συγκέντρωσε πωλήσεις εισιτηρίων 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βρετανία, 19,2 εκατομμυρίων στη Νότια Κορέα, 18,4 εκατομμυρίων στην Αυστραλία, 16,1 εκατομμυρίων στο Μεξικό και 14,7 εκατομμυρίων στη Γαλλία.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο 51χρονος Shane Black θα προβληθεί ακόμη σε πολλές χώρες που είναι πολύ σημαντικές για το box-office, κυρίως στη Γερμανία (1η Μαΐου) και στη Ρωσία (2 Μαΐου).

Στην Κίνα, η ταινία θα προβληθεί επίσης την 1η Μαΐου αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή και τους χαρακτήρες του έργου να είναι Κινέζοι και τους ρόλους υποδύονται Κινέζοι πρωταγωνιστές, ενώ οι σκηνές έχουν γυριστεί στην Κίνα.

Το πρώτο "Iron Man" (2008) είχε συγκεντρώσει 585 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office και το δεύτερο (2010) περί τα 625 εκατομμύρια δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ