2013-05-13 13:32:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρχονται εξώσεις σε καταστήματα της λιμενικής ζώνης - Oφείλουν από ενοίκια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
Η πρώτη φουρνιά με καταγγελίες συμβάσεων για επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται στη χερσαία λιμενική ζώνη και δεν έχουν καταβάλει ενοίκια συζητείται στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας. Η αρχή γίνεται για 4 επιχειρήσεις, ενώ ακολουθούν άλλες 5 περιπτώσεις.

Από τότε που ο Δήμος ανέλαβε τα κτίρια που ο ΟΛΠΑ νοίκιαζε σε επιχειρηματίες, έχει βρει τον μπελά του με 10 περίπου κακοπληρωτές. Ένας εξ αυτών, ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας, κατάφερε και μείωσε με δικαστική απόφαση το ενοίκιό του, και από 4.800 ευρώ που έδινε το μήνα, πλέον δίνει 3.000 ευρώ! Αλλά και πάλι χρωστάει ενοίκια... 1 σχεδόν έτους! «Γύρω στις 35.000 ευρώ» μας είπε στέλεχος του Δήμου.

Άλλοι πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων οφείλουν ενοίκια ενός έτους.

Στον Δήμο οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε διάφορα έργα ή σε πληρωμές οφειλών προς πατρινούς προμηθευτές! Και ενώ λοιπόν κάποιοι Πατρινοί παραμένουν απλήρωτοι γιατί ο Δήμος... έχει άδεια ταμεία, άλλοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τα ενοίκιά τους επικαλούμενοι... την κρίση! Φημολογείται μάλιστα πως ένα κατάστημα έχει αρκετή πελατεία, κι όμως οφείλει πολλά χρήματα για τα ενοίκιά του προς τον Δήμο.


Και ενώ καταστηματάρχες της Πάτρας, ιδιοκτήτες ψαροταβερνών, εστιατορίων και καφετεριών έχουν συναλλαγές με ιδιώτες οι οποίοι προβαίνουν άμεσα σε εξώσεις αν δεν τους καταβληθούν τα ενοίκια, συνάδελφοί τους που έχουν τέτοια συναλλαγή με τον Δήμο έχουν μία χρονική «ασυλία», αφού η διαδικασία έξωσης καθυστερεί, μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και βέβαια να συναγωνίζονται τους συναδέλφους τους... όχι με ίσους όρους.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως κάποιοι από τους συγκεκριμένους κακοπληρωτές χρωστούσαν ενοίκια και στον ΟΛΠΑ ο οποίος όμως βεβαίωσε την οφειλή στην εφορία.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ