2013-05-13 17:21:04
Φωτογραφία για Διάρρηξη στο δημαρχιακό κατάστημα Νέαπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Άγνωστοι δράστες διέφυγαν με 250 ευρώ λεία, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές. Με νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Σ.Δανιηλίδης τους αρμόδιους Στόχος διαρρηκτών έπεσε το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τους άγνωστους προς το παρόν δράστες να ξεφεύγουν έχοντας αποσπάσει 250 ευρώ, αφού προηγουμένως προκάλεσαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, κυρίως σε εξοπλισμό.

Το νέο «χτύπημα» έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων εγκληματικότητας που σημειώνονται σχεδόν κάθε μέρα είτε σε δημοτικά κτίρια είτε σε σπίτια και καταστήματα πολιτών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, γεγονός που αναγκάζει τη δημοτική αρχή να επαναφέρει σε όλους τους τόνους, και προς όλους τους συναρμόδιους αποδέκτες, το πάγιο αίτημά της για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διάρρηξη πιθανότατα έγινε βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ του περασμένου Σαββάτου (11.5) και της Κυριακής (12.5). Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται να μπήκαν στο κτίριο αφού προηγουμένως παραβίασαν την έξοδο κινδύνου, πήδηξαν τα κιγκλιδώματα της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και άρχισαν το καταστροφικό τους έργο...


Συγκεκριμένα, παραβίασαν τις κλειδαριές στις πόρτες σχεδόν όλων των γραφείων που στεγάζονται στο δεύτερο όροφο (οικονομική υπηρεσία, γραφεία πληροφορικής, προσωπικού, καταστημάτων, παιδείας, πρωτοκόλλου, συμβουλευτικού σταθμού, κ.ά.), έσπασαν και άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια βγάζοντας από μέσα φακέλους, χαρτιά, νομίσματα μικρής αξίας, κ.λπ., για να καταφέρουν τελικά να εντοπίσουν 250 ευρώ σε ένα μικρό φορητό χρηματοκιβώτιο στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών.

Συνεχίζοντας την… αναζήτηση πιο ενδιαφέρουσας λείας, οι δράστες μετέβησαν και στον τρίτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του δημάρχου, της αντιδημάρχου Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παραβίασαν την κοινή είσοδο των δύο πρώτων γραφείων, άνοιξαν ντουλάπια και συρτάρια, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε πρώτη σήμερα το πρωί η καθαρίστρια του κτιρίου, η οποία ειδοποίησε αμέσως τη δημοτική αρχή και την αντιδήμαρχο Διοικητικού- Οικονομικού-Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία κάλεσε το ΙΑ΄ Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, άνδρες του οποίου μετέβησαν άμεσα στο χώρο για έρευνα, καταγραφή και σήμανση, παρουσία και του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Τσακιρίδη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κατερίνα Τσουκαλά, είναι η πρώτη φορά που το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης γίνεται στόχος διαρρηκτών, ενώ έκδηλη είναι η

ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαρρήξεων σε διάφορα δημοτικά κτίρια.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετές φορές επαναλήφθηκαν εικόνες όπως η σημερινή στο δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης.

Το σημαντικότερο κρούσμα τους τελευταίους μήνες ήταν ο σοβαρός τραυματισμός άτυχης καθαρίστριας στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, η οποία δέχθηκε τουλάχιστον επτά μαχαιριές εν ώρα υπηρεσίας! Παραμονές Χριστουγέννων άγνωστοι κακοποιοί έριξαν μπουκάλια με μπογιές και πέτρες, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο δημαρχιακό κατάστημα Αγίου Παύλου. Επίσης, από το Νοέμβριο του 2012 έως και το Φεβρουάριο του 2013 το Β΄ ΚΑΠΗ της Νεάπολης έγινε στόχος διαρρηκτών πέντε φορές και το Φεβρουάριο του 2013 άγνωστοι χτύπησαν και το Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις σε ανυποψίαστους και φιλήσυχους πολίτες, το θράσος των διαρρηκτών είναι πρωτοφανές, αφού πλέον δεν περιορίζονται να δρουν τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» και μέρα μεσημέρι παραβιάζοντας ακόμα και θωρακισμένες εξώπορτες πολυκατοικιών και πόρτες διαμερισμάτων, προκαλώντας μάλιστα και δυνατό θόρυβο!

Κι αυτές είναι ορισμένες μόνο ενδεικτικές αναφορές Εκτός ελέγχου…

Δυστυχώς, όλες οι εκκλήσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή και ειδικότερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει προσφύγει και στις εισαγγελικές αρχές με μηνυτήρια αναφορά, έχουν πέσει στο κενό! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, με την υπομονή της διοίκησης του δήμου και των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και επιχειρηματιών να έχει εξαντληθεί και ο φόβος για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία τους να σκιάζει την καθημερινότητά τους.

«Παρά την κραυγή αγωνίας και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά χειροτερεύει επικίνδυνα, έχοντας ξεφύγει από κάθε έλεγχο», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών για εκείνους που άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα ζητώντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης για την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών φαινομένων. Μεταξύ άλλων ζητείται η ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης και Συκεών και η ενίσχυση της στελέχωσής τους, ενώ προτείνεται και η δημιουργία Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών, για τον οποίο σκοπό μάλιστα ο δήμος διαθέτει οικόπεδο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ