2013-05-14 01:34:18
Φωτογραφία για Συγχαρητήρια Άστον στο Πακιστάν
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον επαίνεσε σήμερα την κοινωνική συνείδηση των Πακιστανών, οι οποίοι... συμμετείχαν μαζικά στις βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου παρά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις.

«Θέλω να συγχαρώ τους Πακιστανούς. Οι βουλευτικές εκλογές συνιστούν μία ιστορική νίκη για τη δημοκρατική πορεία της χώρας. Παρά το εξαιρετικά δύσκολο κλίμα στην ασφάλεια και τις απειλές των εξτρεμιστών, οι ψηφοφόροι μετακινήθηκαν σε άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό και πολλοί ήσαν εκείνοι οι Πακιστανοί που ψήφισαν για πρώτη φορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Άστον.

Στο ίδιο κείμενο, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ χαιρετίζει τα θεσμικά όργανα και τα πολιτικά κόμματα στο Πακιστάν «για τον υπεύθυνο τρόπο» με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν.

«Η ΕΕ είναι στενός εταίρος του Πακιστάν και σπεύδω να επαναλάβω την αμέριστη συνεργασία μας προκειμένου να στηριχθεί η δημοκρατική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Πακιστάν», καταλήγει η ευρωπαϊκή ανακοίνωση.


Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Χρηματιστήριο του Πακιστάν σημείωσε άνοδο, καθώς το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού κι επιχειρηματία Ναουάζ Σαρίφ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις εκλογές.

Ο δείκτης KSE-100 του Χρηματιστηρίου του Καράτσι κατέγραψε άνοδο 1,6% και έκλεισε στις 20.250 μονάδες, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. Είναι η πρώτη φορά που ο γενικός δείκτης ξεπερνά τις 20.000 μονάδες αφότου ξεκίνησε η λειτουργία του Χρηματιστηρίου το 1947.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ