2013-05-14 16:39:03
Φωτογραφία για Έτοιμος για χρήση o νέος σταθμός κρουαζιέρας στον Πειραιά
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 27 Μαΐου ο Β΄ Διεθνής Επιβατικός Σταθμός του ΟΛΠ. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 5.600 τ.μ., το οποίο θα έχει τον ρόλο της υποδοχής των επιβατών που βρίσκονται στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που ελλιμενίζονται στις προβλήτες Αλκίμου, Παλατάκι και Θεμιστοκλέους του κεντρικού λιμένα κρουαζιέρας.

Ο νέος αυτός σταθμός έρχεται να λειτουργήσει από κοινού με το παλαιό λιθόκτιστο κτίριο (πρώην Κανέλλου), διαθέτοντας μεγάλους χώρους εισόδου-εξόδου επιβατών και μεγάλο περιβάλλοντα χώρο για τη στάθμευση οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Με την προσθήκη του νέου κτιρίου, ο ΟΛΠ θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετεί μέχρι 25.000 επιβάτες κρουαζιέρας σε ημερήσια βάση. Μάλιστα, ώς το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και του Γ΄ Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας, που θα έχει στόχο την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων της περιοχής της Ακτής Μιαούλη. Με την προσθήκη και του συγκεκριμένου σταθμού, οι συνολικοί χώροι εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας θα ανέλθουν σε 15.500 τ.μ.


Παράλληλα με τους σταθμούς εξυπηρέτησης, ο ΟΛΠ δρομολογεί και την επέκταση των προβλητών ελλιμενισμού, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, μήκους άνω των 300 μέτρων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία έξι νέων θέσεων ελλιμενισμού για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς (μήκους της τάξεως των 350 μέτρων), παράλληλα με τη λειτουργία δύο νέων σταθμών κρουαζιέρας για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το 2013 αναμένονται στον Πειραιά πάνω από 710 κρουαζιερόπλοια με 2,2 εκατ. επιβάτες.
kala-nea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ