2013-05-15 20:06:04
Φωτογραφία για Υπερχρεωμένος μιλά για τη διαγραφή της οφειλής του: Είδα φως στο αδιέξοδο
Σαν ένα φως σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο, έτσι ακριβώς περιγράφει την ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου που διέγραψε σχεδόν το σύνολο των οφειλών εκείνου και συζύγου του στις τράπεζες, ο Τ ένας υπερχρεωμένος πατέρας δυο ανήλικων παιδιών που πλέον μπορεί να αναπνέει πιο... ελεύθερα απαλλαγμένος από ένα πολύ μεγάλο βάρος.

Είχα απελπιστεί εντελώς και με την απόφαση αυτή είναι σαν να είδα ένα φως μπροστά μου. Είναι μια πάρα πολύ καλή απόφαση. Και μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που έκανε. αναφέρει ο ίδιος στο prismanews.gr σχολιάζοντας την απόφαση. Όπως ο ίδιος ανέφερε η απόφαση του να μπει στη διαδικασία της υπαγωγής στο νόμο περί υπερεχρεωμένων νοικοκυριών τελικά αποδείχτηκε σωστή σημειώνοντας πως είχε φτάσει πλέον σε ένα αδιέξοδο και δεν μπορούσε να δει φως από πουθενά.

Όσο μπορούσα πλήρωνα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να πληρώνω. Δεν μου το επέτρεπε η οικονομική μου δυνατότητα. Αν μπορούσαν να πληρώσω δεν θα έμπαινα στη διαδικασία της υπαγωγής στο συγκεκριμένο νόμο. εξηγεί ο ίδιος.


Τέλος, οπως σημειώνει ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες επισφραγίζοντας το θετικό αποτέλεσμα.

Στην ουσία εγώ δεν έκανα τίποτα. Απευθύνθηκα στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου και αυτοί τα έκαναν όλα. Σε μια βδομάδα πρόλαβαν και έφτιαξαν τα χαρτιά και έκαναν τις αιτήσεις και προλάβαμε το δικαστήριο. Γι αυτό θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ένωση και τη δικηγόρο μου Μαρία Καρτσωνάκη.

Η απόφαση

Όπως έγραψε το prismanews.gr το Ειρηνοδικείο, συνεκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και τις καταθέσεις, διαπιστώνοντας την αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων οι οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούντο κανονικά, την ανεργία των δανειοληπτών, την αύξηση του κόστους διαβίωσης σε περίοδο πρωτόγνωρης ύφεσης, αναγνωρίζοντας ότι οι δανειολήπτες δεν είχαν δόλο κατά τον δανεισμό τους και τα όσα άλλα αναφέρονται και τεκμηριώνονται στις αιτήσεις των οφειλετών, εξέδωσε τις παρακάτω δύο αποφάσεις ορόσημο για τα ελληνικά χρονικά.

Για την μεν σύζυγο δανειολήπτρια, οφειλέτη δύο τραπεζών, ποσοστό διαγραφής χρέους 97%. Για τον δε δανειολήπτη σύζυγο, οφειλέτη τεσσάρων 4 τραπεζών, ποσοστό διαγραφής χρέους 96%. Από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου - Κρήτης, επισημαίνεται ότι πρόκειται για σημαντικότατες αποφάσεις, στο σκεπτικό των οποίων για πρώτη φορά προσδιορίζεται και αναδεικνύεται το τεράστιο θέμα της συν-ευθύνης των Τραπεζών, στην υπερχρέωση των καταναλωτών.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ