2013-05-16 08:50:14
Φωτογραφία για Ξαναζούν την τραγωδία τα θύματα του βιαστή των Χανίων
Στο εδώλιο του Εφετείου Δυτικής Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο βιαστής που σκόρπισε τον τρόμο το καλοκαιρι του 2006 στους Αγίους Αποστόλους Χανίων ξυπνώντας επώδυνες μνήμες στις επτά γυναίκες που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του.

Η συγκλονιστική υπόθεση δικάζεται σήμερα δεύτερο βαθμό ενώ τη συμπαράστασή τους στα θύματα εκφράζουν οι φορείς των Χανίων.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η οποία αναφέρει ότι σήμερα δικάζεται μετά από έφεσή του, ο κατά συρροή βιαστής, που το καλοκαίρι του 2006, είχε διαπράξει στην πόλη μας, βιασμούς και βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των θυμάτων του. Επτά από τα θύματά του, βρήκαν το κουράγιο και κατήγγειλαν τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εκφράζουν τη συμπαράστασητους στις γυναίκες αυτές, που «ζουν» την τρομακτική εμπειρία ξανά και ξανά, με σκοπό να τιμωρηθεί τελεσίδικα ο δράστης και να προστατευθούν οι ομόφυλες τους από τέτοιου είδους εμπειρίες
. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, καταγγέλλοντας την κακοποίησή τους, όπως στο πλευρό τους στέκονται πολλοί πολίτες των Χανίων και ιδιαίτερα ο πατήρ Αντώνιος, ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Χώρας Χανίων που συνέβαλε όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά για την άρτια παρουσίαση της υπεράσπισης των θυμάτων στο Εφετείο. Τέτοια φαινόμενα αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα, οφείλουμε να τα καταδικάζουμε και να προστατεύουμε την κοινωνία μας από την επανεμφάνισή τους.

Χθες με ανακοίνωσή του το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στα θύματα του βιαστή των Αγίων Αποστόλων και συμπλήρωσε: Η υπόθεση εκδικάζεται μετά από 7 χρόνια την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 9 π.μ. Είναι σημαντικό που οι γυναίκες αυτές βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον άνθρωπο που τις παρενόχλησε και έχουν τη δύναμη να τον αντιμετωπίσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εξάλλου, με αφορμή τη δίκη αυτή, το παράρτημα της Ε.Γ.Ε. (Ενωση Γυναικών Ελλάδος) το Κ.Ε.Γ.Υ.(Κέντρο Γυναικών Υπαίθρου) αλλά και η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματέας Ισότητας στην Π.Ε.Π.Ι.Σ. (Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες αυτές που «ξαναζούν» την τραγική εμπειρία, με σκοπό να τιμωρηθεί ο δράστης για το αποτρόπαιο έγκλημά του. Αλλά να βοηθήσουν και να προστατέψουν άλλες γυναίκες από τέτοιες εμπειρίες και καταγγέλουν κάθε μορφή βίας και κακοποίησης.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ