2013-05-17 10:09:28
Φωτογραφία για Απολογία - φρίκη για τις 21 μαχαιριές
Με απόλυτο κυνισμό ο Ολλανδός Σιρίνο Σχρέιβερ, ο νεαρός ανιματέρ που κατακρεούργησε με 21 μαχαιριές τον 12χρονο Νικίτα από τη Ρωσία, περιέγραψε στους αστυνομικούς τις πράξεις του «Πίστευα ότι τον είχα σκοτώσει. Εσυρα το σώμα από το πόδι και το μετακίνησα πέντε μέτρα, μέσα στους θάμνους», είπε ψυχρά.

Η απολογία του σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι το λεπτοκαμωμένο αγόρι απέναντί τους είναι ο δράστης αυτής της ασύλληπτης κτηνωδίας με θύμα ένα ανυπεράσπιστο παιδί.

Την έκπληξή τους δεν έκρυψαν δικηγόροι και πολίτες που από νωρίς χθες το πρωί βρίσκονταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου οδηγήθηκε ο 20χρονος Ολλανδός, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το... αθώο του βλέμμα και ο σωματότυπός του παρέπεμπαν περισσότερο σε έναν ανέμελο έφηβο παρά σε έναν ψυχρό δολοφόνο, που καλυπτόταν τέλεια πίσω από την επαγγελματική μάσκα του κλόουν.


Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Η αγωνία του ήταν, όπως αναφέρεται, πότε θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο και στη δουλειά του, πότε θα φάει. Δείχνει ανακουφισμένος που το παιδί επέζησε τελικά, καθώς πιστεύει ότι πλέον δεν θα έχει ποινικές συνέπειες.

Σε βάρος του 20χρονου Ολλανδού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού και κλοπή. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας. Στον 20χρονο αναμένεται να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης.

Χθες στα δικαστήρια παρέστη μόνο μία εκπρόσωπος της ολλανδικής πρεσβείας και η διερμηνέας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα αναμένεται να έρθει στην Κρήτη η μητέρα του 20χρονου, η οποία έχει υποστεί σοκ. Η μητέρα του, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι Ελληνίδα και είχε υιοθετηθεί από Ολλανδούς.

Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια, Ηρακλειώτης κατάφερε να πλησιάσει τον αστυνομικό κλοιό και να χτυπήσει αιφνιδιαστικά τον κατηγορούμενο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών.

Ο Σιρίνο Σχρέιβερ υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος Γάλλος πελάτης του παρέδωσε μία τσάντα που είχε βρει με ένα ipad και ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου να τα δώσει με τη σειρά του στην υποδοχή. Ο ανιματέρ σκέφτηκε αρχικώς να τα παραδώσει, στην πορεία όμως αποφάσισε να τα οικειοποιηθεί και έτσι σκέφτηκε να τα κρύψει προσωρινά μέχρι να σχολάσει.

Πλήθος φωτογραφιών είχε αναρτήσει ο 20χρονος στο Facebook από κρουαζιέρες και μέρη που έχει επισκεφτεί. Φωτογραφίζεται να παίζει μουσική ως DJ, να τρέχει στις παραλίες, να κάνει εξτρίμ σπορ

Στη διαδρομή συναντήθηκε με το 12χρονο αγόρι, το οποίο αντιλήφθηκε ότι εκείνος κρατούσε τα προσωπικά του αντικείμενα.

Το παιδί τον πλησίασε και ζήτησε να του επιστρέψει τα πράγματά του. Ο δράστης προσπαθούσε να το ηρεμήσει, όμως δεν τα κατάφερε λόγω ασυνεννοησίας στη γλώσσα.

Ετσι αγκάλιασε τον 12χρονο και τον οδήγησε στο υπαίθριο πάρκινγκ του ξενοδοχείου δήθεν για να μιλήσουν πιο ήρεμα. Σε αυτό το απόμερο σημείο με τον σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό, ο Σιρίνο έβγαλε το μαχαίρι με τη λάμα των 9 εκατοστών και άρχισε να χτυπάει με μανία τον μικρό Νικίτα.

Ο 12χρονος φέρει 21 τραύματα από μαχαίρι, με τα δύο από αυτά να είναι πιο σοβαρά, καθώς έχουν προσβάλει τον νωτιαίο μυελό.

Τον χτυπούσε ακόμα κι όταν το παιδί σωριάστηκε αιμόφυρτο στο έδαφος. Το μαχαίρωνε πισώπλατα και το εγκατέλειψε μόνο όταν πίστεψε ότι ήταν νεκρό. Το έσυρε από το πόδι περίπου πέντε μέτρα και το έκρυψε στους θάμνους, ήσυχος ότι δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

Αμέσως μετά επέστρεψε στο ξενοδοχείο, έπλυνε και έκρυψε το φονικό μαχαίρι, έπλυνε τα χέρια του, γύρισε στο πόστο του όπου συνέχισε να ψυχαγωγεί παιδιά πελατών, ενώ δεν δίστασε να συμμετάσχει στις έρευνες των Αρχών δήθεν για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νικίτα.

Ο Σιρίνο Σχρέιβερ ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι δεν ήταν ο εαυτός του και ότι πιθανότατα να του έριξαν στο ποτό του κάποιο χάπι που τον? μετάλλαξε. Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχει ήδη δοθεί παραγγελία για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι αποκαλύπτει ο λογαριασμός του στο Facebook

Θαυμαστής μεξικάνικης συμμορίας

Ονειρο ζωής ήταν για τον 20χρονο Σχρέιβερ η παραμονή του στην Κρήτη και η απασχόλησή του ως ανιματέρ στο πεντάστερο ξενοδοχείο του Ανισσαρά, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ενα όνειρο που δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να το χαλάσει... Οπως και το έκανε, όποιο και αν ήταν το κόστος, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Δυστυχώς στον δρόμο του βρέθηκε το άτυχο αγοράκι από τη Ρωσία. Στη σκέψη και μόνο ότι θα αποκαλύπτονταν η κλοπή και μοιραία θα έχανε τον καλοκαιρινό παράδεισο, ο... Σιρίνο επέλεξε να κλείσει το στόμα του 12χρονου Νικίτα με 21 μαχαιριές!

Στο Facebook, ο Σιρίνο δεν κρύβει τον ενθουσιασμό και τη χαρά του για την πρόσληψή του στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και την παραμονή του στην ηλιόλουστη Κρήτη μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Στην παγωμένη πατρίδα του, όπως ανακοινώνει στους διαδικτυακούς φίλους του, η ζωή είναι βαρετή, χωρίς θάλασσα, εξτρίμ σπορτ και πάρτι με τους φίλους του...

Δεν διστάζει, ωστόσο, σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει να καμαρώσει με τατουάζ που γράφει το όνομα της μεξικάνικης συμμορίας «Vatos Locos».

Την 1η Μαΐου με ανάρτησή του δημοσιοποιεί στους φίλους του ότι θα εργαστεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Στις 5 Μαΐου ανακοινώνει ότι η οικογένειά του, που επίσης είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη, αναχώρησε για την πατρίδα, ο ίδιος όμως θα παραμείνει στο νησί καθώς την Τρίτη, 6 Μαΐου, ξεκινά δουλειά στο ξενοδοχείο.

«Χθες πήγα πρώτη ημέρα στη δουλειά και όλα πήγαν θαυμάσια», αναρτά με ενθουσιασμό στις 7 Μαΐου, μόλις μία εβδομάδα πριν από την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση στον 12χρονο.

Στις 9 Μαΐου το ντελίριο ενθουσιασμού συνεχίζεται για τον Σιρίνο, αφού μαθαίνει ότι θα μετεγκατασταθεί στο ξενοδοχείο εργασίας του που είναι πεντάστερο. «Το λατρεύω!»,σχολιάζει και οι φίλοι του τον συγχαίρουν.

Τρελαίνεται για ταξίδια. Δεν σταματά να αναρτά φωτογραφίες από κρουαζιέρες και μέρη που έχει επισκεφτεί. Φωτογραφίζεται να παίζει μουσική ως DJ, να τρέχει στις παραλίες, να κάνει εξτρίμ σπορτ, να χορεύει σε πάρτι αγκαλιά με φίλους και φίλες.

Το τατουάζ

Τίποτα στο προφίλ του δεν προδίδει ότι αυτός ο νεαρός θα μπορούσε να κρύβει μέσα του τέτοια αγριότητα και μάλιστα σε βάρος ενός παιδιού.

Μοναδική παραφωνία, η ανάρτηση φωτογραφιών από τατουάζ στην πλάτη του που απεικονίζει το όνομα της μεξικανικής συμμορίας «Vatos Locos».

Την ιστορία της συμμορίας περιέγραφε η ταινία «Blood in blood out», που προβλήθηκε και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Δεσμοί αίματος».

Η συγκεκριμένη ταινία αφηγείται τη ζωή μιας παρέας παιδιών από τις νεανικές τους τρέλες έως τη σύσταση συμμορίας, τις φυλακές και τελικά τον θάνατο για ορισμένους από αυτούς.

Το τατού το έκανε στα Μάλια τον Αύγουστο του 2012, όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες ανάρτησης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τι υποστηρίζει η μητέρα του Ολλανδού

«Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, είναι αυτιστικός και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» η μητέρα του 20χρονου Ολλανδού. Οπως τονίζει, αποτελεί για αυτήν μυστήριο, τι ακριβώς συνέβη και πώς ο γιος της προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 12χρονου αγοριού

Στάση αναμονής τηρούν οι θεράποντες γιατροί του 12χρονου Ρώσου. Η νευροχειρουργική επέμβαση, στην οποία τον υπέβαλαν προχθές, ήταν πολύ λεπτή και χρησιμοποιήθηκαν πρωτοποριακές μέθοδοι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στον νωτιαίο μυελό.

Η κατάσταση του παιδιού παραμένει σοβαρή και τα αποτελέσματα της επέμβασης αναμένεται να φανούν τα επόμενα 24ωρα, μετά την αποσωλήνωσή του.

Οι θεράποντες γιατροί κάνουν λόγο για μία εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη περίπτωση. Ο 12χρονος φέρει 21 τραύματα από μαχαίρι. Δύο από αυτά είναι πιο σοβαρά, καθώς έχουν προσβάλει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας βλάβη στα νεύρα που μεταφέρουν το ερέθισμα στα κάτω άκρα.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) εκδόθηκε χθες ανακοινωθέν σχετικά με την πορεία νοσηλείας του παιδιού, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο ?Βενιζέλειο? Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 3.20 στις 15 Μαΐου, με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, τη ράχη και τα κάτω άκρα.

Εγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. Με εντολή του ΕΚΕΠΥ, άμεσα διακομίσθηκε στις 8.30 στο Νοσοκομείο ?Αγλαΐα Κυριακού? από το ΕΚΑΒ, με αεροσκάφος C-130.

Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. Η ειδική νευροχειρουργική ομάδα διαπίστωσε, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία. Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.

Συγχρόνως, υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του νοσοκομείου με τη βοήθεια μεταφραστών από το υπουργείο Εξωτερικών». Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μεταφοράς του 12χρονου στη Ρωσία. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ - Νόβοστι μετέδωσε χθες ότι η απόφαση για τη μεταφορά του τραυματισμένου παιδιού από την Αθήνα στη Μόσχα, με ειδική πτήση του υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, θα ληφθεί κατά σύσταση των Ελλήνων γιατρών και τη συμφωνία των συγγενών του αγοριού.

Από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ότι το προξενικό τμήμα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με τη μητέρα του παιδιού και τους θεράποντες ιατρούς του, καθώς και με τον τουριστικό πράκτορα και ασφαλιστικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: Eθνος
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ