2013-05-17 18:00:09
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Κορυφαίο Ευρωπαίο στον κόσμο χαρακτήρισε το Βασίλη Σπανούλη ο Κάιλ Χάινς, προσθέτοντας πως θα του άρεσε να παίξει μαζί του για πολλά χρόνια ακόμα στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "eurobasket.com", αναφέρθηκε επίσης στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, στην καθοριστική συμβολή των γκαρντ στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την προοπτική να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για τις ανατροπές του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία να κάνουμε τέτοιες επιστροφές στην Ευρωλίγκα. Δείχνει το χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα και ότι δεν φοβόμαστε από τέτοιες καταστάσεις».

Για το πώς έκαναν την ανατροπή τόσο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πέρυσι, όσο και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, φέτος: «Στην περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας δεν απολαύσαμε όσο θέλαμε το παιχνίδι, αφού νικήσαμε με ένα καλάθι στο τέλος. Φέτος κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης το γυρίσαμε νωρίτερα και ήμασταν μπροστά στο σκορ σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο, οπότε απολαύσαμε περισσότερο το ματς».


Για το μουδιασμένο ξεκίνημα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Βρεθήκαμε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο κι έτσι ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τη διαφορά».

Για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και αναμφίβολα άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ξέρει να καθοδηγεί την ομάδα και το έκανε και στον τελικό, δίνοντας το έναυσμα για την επαναφορά μας στο ματς».

Για την αμυντική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά: «Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αρχικά δώσαμε εύκολα καλάθια στη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή δεν ήμασταν τόσο δυνατοί αμυντικά. Όταν γίναμε πιο δυναμικοί κοντρολάραμε και το παιχνίδι».

Για τους 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και το διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε ημιτελικό και τελικό: «Βάλαμε 90 πόντους στα τελευταία τρία δεκάλεπτα και ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα. Τα γκαρντ μας Λο, Σλούκας, Σπανούλης έβγαζαν φωτιές και ήταν τα σημεία «κλειδιά». Δείξαμε ότι σε μια σειρά δύο αγώνων, σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, αφού την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την κρατήσαμε στους 52 πόντους και στον τελικό πετύχαμε 100 πόντους».

Για τον MVP, Βασίλη Σπανούλη: «Ναι, νομίζω είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη και ο κορυφαίος Ευρωπαίος στον κόσμο. Βλέπω τι κάνει καθημερινά. Ανήκει στους κορυφαίους του κόσμου, με παίκτες όπως ο Νοβίτσκι και τα αδέρφια Γκασόλ».

Για την προσφορά του Κώστα Σλούκα: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Final Four. Το παιχνίδι του είναι ολοκληρωμένο και καλύπτει επάξια το Σπανούλη. Έβαλε πολλά μεγάλα σουτ σε όλη τη σεζόν».

Για τη φιλία του με το Μάρκους Σλότερ, της Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν είπαμε και πολλά. Μου είπε ότι κάναμε καλό παιχνίδι και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Τον σέβομαι και έχουμε πολύ καλή σχέση, χρόνια τώρα».

Για την αλλαγή του παιχνιδιού του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό: «Την πρώτη χρονιά μου στην Ευρώπη ήμουν περισσότερο επιθετικός παίκτης. Με τον ερχομό μου στην Ελλάδα άλλαξα και πήρα μεγαλύτερο ρόλο στην άμυνα. Κάνω τα πάντα για να νικήσει η ομάδα μου».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό και την προοπτική του ΝΒΑ: «Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Τώρα, όμως, κοιτάω το παρόν. Θέλω να κατακτήσουμε ξανά και το πρωτάθλημα. Όταν τελειώσουν όλα θα καθίσω κάτω να το συζητήσω με την οικογένειά μου και τον ατζέντη, να συζητήσουμε το μέλλον μου».

Για τους αγαπημένους του Φιλαδέλφεια Σίξερς και πώς θα του φαινόταν να έπαιζε εκεί μαζί με το Βασίλη Σπανούλη: «Δεν γνωρίζω. Νομίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε εξαιρετική συνεργασία οπουδήποτε. Θα μου άρεσε να παίζω μαζί του πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ