2013-05-20 10:28:05
Φωτογραφία για Η εγκληματικότητα στη μικρή Θεσπρωτία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο!
Η εγκληματικότητα στη μικρή Θεσπρωτία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ντόπιοι, τσιγγάνοι και Αλβανοί με κλοπές, ληστείες, παράνομο οπλισμό κ.λπ., έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού.

Αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά περιστατικά των τελευταίων ωρών. Ένα παράνομο «οπλοστάσιο» εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μέσα σε σπίτι 49χρονου Έλληνα στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 49χρονο Έλληνα, γιατί πάνω του και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή του Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ένα πιστόλι, μάρκας Berreta, διαμετρήματος 9 mm, με αποξεσμένο αριθμό σειράς και με μία γεμιστήρα.

· ένα πιστόλι, μάρκας Berreta, διαμετρήματος 7,65 x 32 mm, με μία γεμιστήρα.

· ένα πιστόλι ισπανικής κατασκευής, μάρκας Eibar, διαμετρήματος 7,65 x 32 mm, με μία γεμιστήρα.


· ένα πολεμικό τυφέκιο, βελγικής κατασκευής, διαμετρήματος 7,92 mm.

· ένα κυνηγετικό όπλο, μάρκας Franchi, διαμετρήματος 12 cal.

· (1335) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο μεταξύ ξιχνιάστηκαν δύο κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στα χωριά Παλαμπά και Κοκκινιά των Φιλιατών Θεσπρωτίας. Τρεις Ρομά (δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 28 ετών και μία 38χρονη γυναίκα), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατών και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 38χρονη γυναίκα το πρωί της 04-05-2013 στο χωριό Παλαμπά Θεσπρωτίας, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 71χρονης, το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ και δύο βιβλιάρια τραπεζών. Επίσης, προέκυψε εμπλοκή του 27χρονου και του 28χρονου στην κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης και της εισόδου από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 78χρονου, που έγινε στις 13-05-2013 στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ.

Οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ