2013-05-26 13:36:05
Φωτογραφία για Ποια είναι η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες;
Έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε στο Παρίσι και φτάνοντας στο Πύργο του Άιφελ δεν μπορείτε να απολαύσετε την παρισινή ατμόσφαιρα, λόγω της πολυκοσμίας και του μεγάλου αριθμού τουριστών;

Πολύ λογικό, αφού η πόλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Γαλλίας, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της World Bank είναι η χώρα που δέχθηκε τους περισσότερους επισκέπτες, από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο.

Η World Bank συγκεντρώνει στοιχεία για σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου και μετρά των αριθμό των τουριστών, που την επισκέφθηκαν. Για πιο εμπεριστατωμένα αποτελέσματα, ο «τουρίστας» ορίστηκε ως αυτός που ταξιδεύει σε μια χώρα διαφορετική από τη χώρα κατοικίας του και μάλιστα το ταξίδι του είναι για αναψυχή και όχι για επαγγελματικούς λόγους.

Δεδομένης της έλλειψης τυποποιημένων μεθόδων μέτρησης στην έρευνα κάθε χώρας, υπάρχουν μικρές αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα στοιχεία προέρχονται από τις στατιστικές μετρήσεις της αστυνομίας και του γραφείου για τη μετανάστευση.


Σε άλλες περιπτώσεις, τα στοιχεία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις τουριστικών καταλυμάτων.Για ορισμένες χώρες ο αριθμός υπολογίζεται από τις αεροπορικές αφίξεις, ενώ για άλλες από τις αφήξεις στα ξενοδοχεία.

Εκτός από τη Γαλλία, η οποία πήρε την πρώτη θέση με περίπου 81,5 εκατ. επισκέπτες το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν δεύτερες με 62,7 εκατ. επισκέπτες. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κίνα, με περίπου 57,6 εκατ. τουρίστες. Τα στοιχεία αφορούν το 2011, καθώς η έρευνα και διασταύρωση τους είναι μια χρονοβόρος διαδικασία.

Τις υπόλοιπες θέσεις μετά την Κίνα, καταλαμβάνουν με τη σειρά οι χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία και Μαλαισία.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ