2013-05-26 18:11:13
Φωτογραφία για ΠΕΤΓΟΥΕΪ : ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Την πεποίθησή του πως το Ρέθυμνο μπορεί να κατακτήσει την τρίτη θέση στη φετινή Α1 Μπάσκετ εξέφρασε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, με δηλώσεις του στο "Team FM 102", παραδέχθηκε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κοντράρουν τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, ωστόσο έχουν πιθανότητες κατάληψης της 3ης θέσης εφόσον παίξουν με τον Πανιώνιο στο «μικρό» τελικό. Μίλησε, επίσης, για το μέλλον του αλλά και το τέλος της καριέρας του, το οποίο θα ήθελε να τον βρει στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό: «Δεν κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, είναι μια σειρά τριών νικών, πέντε παιχνιδιών. Μακάρι να παίξουμε πέντε παιχνίδια. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Εάν ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά γνωρίζοντας ότι για να περάσει η ομάδα στον τελικό πρέπει να κάνει τρεις νίκες με τον πρωταθλητή Ευρώπης είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο».


Για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Κάιλ Χάινς: «Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Χάινς. Είναι σαν μηχανή, πολύ δυνατός».

Για τις πιθανότητες νίκης που δίνει στο Ρέθυμνο απέναντι στον Ολυμπιακό: «Εγώ θα έδινα 10-15% σε εμάς απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για τους στόχους του Ρεθύμνου, όπως διαμορφώνονται πλέον: «Εάν μας αποκλείσει ο Ολυμπιακός, τότε θα δούμε τη σειρά του μικρού τελικού. Στην κανονική διάρκεια δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Πανιώνιο. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο ρυθμό. Όλα είναι πιθανά. Στη σειρά με τον Ολυμπιακό το γήπεδο θα είναι κατάμεστο κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πιάσουμε στον ύπνο, να κάνουμε έστω μία νίκη. Όσον αφορά την συνέχεια, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί έχουμε δείξει πως μπορούμε να καταφέρουμε να βγούμε και 3οι».

Για το ενδιαφέρον της Μπάμπεργκ: «Υπήρχαν πολλές προτάσεις, δεν ήταν μόνο η γερμανική ομάδα. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα του Ρεθύμνου και το μόνο που σκέφτομαι είναι το Ρέθυμνο και οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Για το εάν θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με μία από τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες: «Έχω μια ιδιαίτερη κλήση σε μια ομάδα που είναι ο Ολυμπιακός και πιστεύω να μη με «σκοτώσουν» οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Αυτή προέρχεται από τον τρόπο και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχει ο Ολυμπιακός, που τρέχει περισσότερο, είναι πιο αθλητική ομάδα και μου ταιριάζει περισσότερο στο στιλ μου».

Για το εάν τον έχει προσεγγίσει κάποια από τις ελληνικές ομάδες: «Όχι, δεν με έχει προσεγγίσει καμία ελληνική ομάδα. Όλοι οι φίλαθλοι των ομάδων θα ήθελαν να βρίσκομαι στην ομάδα τους».

Για την επαφή που έχει με τον κόσμο: «Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζει το γήπεδο και να κρατάς τους οπαδούς σου ζεστούς και να τους προσφέρεις μία δίωρη χαλάρωση και ευτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης που με αντιμετωπίζουν έτσι οι φίλαθλοι. Παραξενεύτηκα που το ένιωσα αυτό ακόμα και στο γήπεδο της Πυλαίας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που είναι κάπως πιο περίεργοι, αλλά έδειξαν την αγάπη και την εκτίμησή τους».

Για το γεγονός πως είναι από τους πιο θεαματικούς παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα: «Στον κόσμο αρέσει να βλέπει κάτι θεαματικό στο παιχνίδι, καρφώματα και μπλοκ. Ακόμα και σε αυτόν που δεν ξέρει πολλά πράγματα από το μπάσκετ είναι κάτι εντυπωσιακό και τρελαίνεται να βλέπει με προσμονή όμορφες φάσεις. Το πιο σημαντικό σίγουρα είναι να κερδίζεις, αλλά εάν καταφέρεις να συνδυάσεις και τα δύο είναι πολύ σπουδαίο και το ιδανικό. Σαν αθλητές μας αρέσει το θέαμα, αλλά υπάρχει και πολύ «βρόμικη» δουλειά. Η ουσία έρχεται πρώτη».

Για τις διαφορές του Ρεθύμνου πέρυσι και φέτος: «Οι δύο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές, αν και η αγωνιστική φιλοσοφία είναι η ίδια. Πέρυσι στηριζόμασταν περισσότερο στο Ζακ (Ράιτ) και στον Ντίο (Κρίστμας), αλλά τη φετινή χρονιά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Τη μία ημέρα είναι ο Μαρκ (Κάρτερ), την άλλη ο Μπρεντ, ο Νέστορας (Κόμματος), ο Αγγελόπουλος».

Για το συμπαίκτη με τον οποίο έχει την καλύτερη χημεία αγωνιστικά: «Δύσκολη ερώτηση. Αν και ο Προύιτ είναι καινούριος έχει τρομακτική πάσα. Αφομοιώθηκε εξαιρετικά γρήγορα στην ομάδα και από τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο έχει τη στόφα πολύ μεγάλου παίκτη».

Για το εάν ανησύχησε μετά την αποχώρηση του Στέργιου Κουφού: «Όχι, δεν ανησύχησα καθόλου. Η χημεία που είχαμε ήταν πολύ καλή και ο κόουτς Γιαπλές ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία. Τα παιχνίδια που ακολούθησαν ήταν πολύ σημαντικά και με που τα κερδίσαμε τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας. Όλα πήγαν καλά».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του Ρεθύμνου: «Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτές τις δύο πανέμορφες χρονιές και για αυτά που περάσαμε. Ή θα με δουν εδώ του χρόνου ή διαφορετικά θα με δουν πάλι εδώ, επιστρέφοντας και κλείνοντας την καριέρα μου εδώ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ