2013-05-26 20:10:04
Φωτογραφία για 60 οι βουλευτές με άδεια οπλοφορίας
Συνολικά εξήντα βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κατέχουν άδεια οπλοφορίας, την οποία έχουν λάβει ακολουθώντας τις προβλεπόμενες για όλους τους πολίτες διαδικασίες.

Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι ότι ένα σχετικό αίτημα βουλευτή είναι εξαιρετικά απίθανο να απορριφθεί, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τους περισσότερους άλλους πολίτες.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για βουλευτές και άλλες εννέα από τις Αρχές Ασφαλείας της επαρχίας.

Σε επίπεδο κομμάτων, τον μεγαλύτερο αριθμό αδειών οπλοφορίας έχει η νέα δημοκρατία και ακολουθεί με πάρα πολύ μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή. Τελευταίος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα έχουν εκδοθεί άδειες οπλοφορίας σε 25 βουλευτές της ΝΔ, 14 στη Χρυσή Αυγή, πέντε στο ΚΚΕ, δύο στο ΠΑΣΟΚ, δύο στους ΑΝΕΛ και μία στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπό έκδοση βρίσκονται δύο ακόμη.

Πρώτοι στην οπλοφορία έρχονται οι βουλευτές της Κρήτης.

Οι βουλευτές που κατέχουν άδεια οπλοφορίας δεν διώκονται ποινικά για αδικήματα περί όπλου σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράδειγμα εάν πυροβολήσουν για εκφοβισμό, ή αν πυροβολήσουν ασκόπως σε μία γιορτή.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ούτε στα όνειρα του!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ούτε στα όνειρα του!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ