2013-05-27 12:55:55
Φωτογραφία για Οριστικοποιήθηκε το «διαζύγιο» Έρογλου – Κιουτσούκ
Του Νίκου Στέλγια

Αποχώρησε το στρατόπεδο Έρογλου από το «κυβερνών» κόμμα

Οι οκτώ «βουλευτές» του UBP που υποστηρίζουν τον Ντερβίς Έρογλου, αποχώρησαν από το κόμμα του κ. Κιουτσούκ.Το πολιτικό διαζύγιο Ντερβίς Έρογλου - Ιρσέν Κιουτσούκ πλέον έχει οριστικοποιηθεί και στην τουρκοκυπριακή περίοδο ξεκινά μια νέα περίοδος, η οποία επιφυλάσσει μεγάλες πολιτικές ανατροπές και εξελίξεις.

Εντός του σαββατοκύριακου, οι οκτώ «βουλευτές» του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), οι οποίοι υποστηρίζουν τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, αποχώρησαν από το κόμμα του κ. Κιουτσούκ. Μιλώντας σε μια διάσκεψη τύπου, στην οποία συμμετείχαν και οι οκτώ «βουλευτές», ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας «βουλευτών», Αχμέτ Κιασίφ επιτέθηκε με σκληρά λόγια στον κ. Κιουτσούκ και επιχείρησε να φέρει επεξηγήσεις στην νέα κίνηση των υποστηρικτών του.


Ο κ. Κιασίφ ανακοίνωσε ότι η ομάδα του θα υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) του Σερντάρ Ντενκτάς στις επικείμενες «βουλευτικές εκλογές». Στις πρόωρες «εκλογές», το κόμμα του κ. Ντενκτάς αναμένεται να συμμετάσχει με την χαρακτηριστική ονομασία «Δημοκρατικό Κόμμα - Εθνικές Δυνάμεις (DP - UG)» και οι οκτώ αντάρτες «βουλευτές» θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στην «βουλή» από τους κόλπους του συγκεκριμένου σχηματισμού.

Με την νέα εξέλιξη, πέφτει και τυπικά η «κυβέρνηση» του κ. Κιουτσούκ, η οποία πλέον διατηρεί μόλις 20 «έδρες» στην «βουλή». Χθες, ο κ. Κιουτσούκ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του στρατοπέδου του κ. Κιασίφ και έκανε λόγο για μια «προδοσία».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον τουρκοκυπριακό τύπο, ο πρώην ηγέτης της τ/κ κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι για την νέα πολιτική κρίση αποκλειστική ευθύνη φέρει ο κ. Έρογλου. Κατά την άποψη του, ο κ. Έρογλου παρέσυρε την τ/κ κοινότητα σε μια νέα περιπέτεια εξαιτίας των προσωπικών φιλοδοξιών του.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ