2013-05-29 18:02:06
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: «Γενναίες» αποφάσεις από εκείνους που έχουν 60% αφορολόγητο για το εισόδημά τους!
Με μια ακόμα σκληρή δήλωση επανέρχεται η ΟΕΒΕΝΗ μέσω του Προέδρου της κ. Χατζηδάκη, για τα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στο κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτή τη φορά η ΟΕΒΕΝΗ με επιστολή της, ζητά την άμεση παρέμβαση των βουλευτών του Ηρακλείου καθώς η ενδεχόμενη αύξηση της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης των επιχειρήσεων θα σημαίνει λουκέτο για πολλά από τα μέλη της.

Το σχόλιο του Προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ:

"Το ελληνικό κράτος συνεχίζει τις συστηματικές προσπάθειες στήριξης(;) της επιχειρηματικότητας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στο εξής η προκαταβολή φόρου επόμενης χρήσης θα είναι 90% (!!!) για όλους,(αυτό θα πει ισοτιμία και ισονομία!!!) από 55% και 80% που ήταν μέχρι σήμερα αναλόγως του μεγέθους και του τζίρου των επιχειρήσεων.

Δικαίωση (!!!) για το μικρομάγαζο της γειτονιάς αφού επιτέλους εξισώνεται (αλλά μόνο φορολογικά) με τις πολυεθνικές εταιρίες!!! Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά δηλαδή.


Στην πραγματικότητα όμως άλλοτε με άμεσο και άλλοτε με έμμεσο τρόπο μας δείχνουν ότι εμείς οι μικρομεσαίοι πρέπει να κλείσουμε.

Πόσο εύκολο είναι να παίρνονται τέτοιες «γενναίες» αποφάσεις από εκείνους που έχουν 60% αφορολόγητο για το εισόδημά τους!!!"

Η επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ στους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου:

"Με έκπληξη πληροφορούμαστε την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει την προκαταβολή φόρου επόμενης χρήσης των επιχειρήσεων από 55% και 80% αντίστοιχα, αναλόγως του μεγέθους και του τζίρου τους, που είναι μέχρι σήμερα, σε 90% για όλες τις επιχειρήσεις.

Την εξέλιξη αυτή θεωρούμε απαράδεκτη, ακριβώς επειδή θα εξισώσει φορολογικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εκείνες μεγάλου μεγέθους.

Ακριβώς επειδή τα οικονομικά μεγέθη, άρα και οι φοροδοτικές δυνατότητες, των επιχειρήσεων δεν είναι τα ίδια παρακαλούμε όπως παρέμβετε προκειμένου η προκαταβολή φόρου να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, αν όχι και να μειωθεί για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες όπως είναι κοινώς γνωστό, αγωνίζονται υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, να επιβιώσουν. " Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΣΕΦ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΣΕΦ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ