2013-05-31 18:20:03
Φωτογραφία για Πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε στο δρόμο για το Kαραμανδάνειο
Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα κατά τη μεταφορά του στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε με προβλήματα υγείας στο Καραμανδάνειο πριν από δυο – τρεις ημέρες και οι γιατροί εκεί θεώρησαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Έτσι επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του σε χωριό του Αγρινίου, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού είχε κάνει χειρουργικές επεμβάσεις στο παχύ έντερο και οι γονείς αποφάσισαν χθες το απόγευμα να το πάνε και πάλι στο νοσοκομείο της Πάτρας. Φθάνοντας όμως στο ύψος του Αιτωλικού, πιθανά να παρουσιάστηκε επιπλοκή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κ.Υ. Αιτωλικού. Οι γιατροί εκεί διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης έδωσαν εντολή να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και έτσι ένα ασθενοφόρο που βρισκόταν εκεί για άλλο περιστατικό το πήγε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το παιδί όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν
. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία που μίλησε με τους γονείς για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, η σωρός του οποίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, η οποία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από μηνιγγίτιδα. Επειδή πρόκειται για μεταδοτικό νόσημα, ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το κοριτσάκι, ώστε να κάνουν προληπτική θεραπεία.

Αν αληθεύει ο ισχυρισμός των γονιών ότι το παιδί βρισκόταν στο Καραμανδάνειο και δεν παρέμεινε για νοσηλεία, το ερώτημα που τίθεται είναι πως οι γιατροί δεν εκτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συμβούλεψαν τους γονείς να επιστρέψουν στο σπίτι από τη στιγμή μάλιστα που οι πληροφορίες λένε ότι το παιδί εξαιτίας του προβλήματος που είχε στο έντερο, του είχε γίνει κολοστομία.

Πηγή: aixmi-news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ