2013-06-02 16:35:17
Φωτογραφία για RALLY ACROPOLIS 2013: FLASH SS14 - 3η ημέρα - Eιδική Διαδρομή 14 (Λουτράκι 2 - Power Stage)
Ημερομηνία: 2 Ιουνίου

Ημέρα: 3η Flash No: 20

Eιδική Διαδρομή 14 (Λουτράκι 2 - Power Stage) Χλμ.: 30,14

Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 27° C

Κατάσταση δρόμου: Πολύ σκληρό χώμα

Ο Jari-Matti Latvala είναι ο νικητής του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Φινλανδός σημείωσε την πρώτη του νίκη με τη VW, στο ράλλυ όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο WRC, πριν από 10 χρόνια. Ο Dani Sordo τερμάτισε 2ος και ο Thierry Neuville 3ος, καταφέρνοντας να βρεθεί για δεύτερη φορά σε πόντιουμ στην καριέρα του. Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage, κερδίζοντας 3 επιπλέον βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών, ακολουθούμενος από τους Evgeny Novikov, Jari-Matti Latvala, oι οποίοι πήραν 2 και 1 βαθμό, αντίστοιχα.

2 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo

«Προσπάθησα, αλλά τα ελαστικά υπερθερμάνθηκαν. Σε κάποιες φουρκέτες το παράκανα, έχασα χρόνο. Περιμένω το επόμενο ράλλυ».


3 SORDO Daniel - DEL BARRIO Carlos

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση».

4 OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas

«Δεν ήταν το ιδανικό σαββατοκύριακο. Σε ένα πέρασμα στην άσφαλτο φρέναρα ευθεία, αλλά αισθάνθηκα κάτι περίεργο στο αυτοκίνητο. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα πως είχα κλαταρισμένο ελαστικό. Στη Σαρδηνία θα πάω flat-out». Εμπρός αριστερό κλαταρισμένο ελαστικό.

5 NOVIKOV Evgeny - MINOR Ilka

«Γενικά είναι καλό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητά μας, αλλά μπορούσαμε και καλύτερα. Γνωρίζω τις ειδικές και αυτό με βοήθησε πολύ». Πίσω αριστερό κλατάρισμα.

6 AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni

«Ένα καταπληκτικό ράλλυ και φοβερή μάχη με τον Αndreas. Είμαι ευτυχισμένος με την απόδοση της Ford και τη 2η θέση του Thierry. Θα συνεχίσουμε. Ευχαριστώ τον Μalcolm και την Μ-Sport. Ήταν φανταστικά».

7 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka

«Απίστευτο. Η πρώτη μου νίκη με τη VW. Νιώθω φοβερά. Είναι πολύ ωραία που νίκησα εδώ. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη».

8 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien

«Δεν ήταν άσχημα, αλλά όχι τέλεια, έκανα κάποια λάθη, γλιστρούσε περισσότερο από το πρωί».

9 MIKKELSEN Andreas - MARKKULA Mikko

«Χτυπήσαμε μια πέτρα στο τέλος. Πιστεύω πως ο Νasser δε θα μας πιάσει. Το καλύτερο αποτέλεσμα έως τώρα, έπονται περισσότερα. Είχαμε προβλήματα, τα λύσαμε όμως. Γίνεται συνέχεια καλύτερα από ράλλυ σε ράλλυ». Κλαταρισμένο πίσω αριστερό ελαστικό.

11 NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο».

21 PROKOP Martin - ERNST Michal

«Είχαμε κάποια προβλήματα με τις αντιστρεπτικές. Οι χρόνοι ήταν καλύτεροι. Αλλάξαμε λάστιχα, τα συνηθίσαμε και είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το επόμενο ράλλυ, στη Σαρδηνία».

http://www.acropolisrally.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ