2013-06-02 23:49:51
Φωτογραφία για Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην αστυνομία για τη μυστήρια απαγωγή Τούρκου στα Εξάρχεια
Με νεότερη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την "απαγωγή" Τούρκου στα Εξάρχεια κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία ότι η ανακοίνωσή της «προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

«Στην πραγματικότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες, αφού δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα της υπόθεσης».

Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι "Για τον συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο".

Νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ για απαγωγή Τούρκου πολίτη.

Σύμφωνα με την δεύτερη ανακοίνωση του, με την οποία απαντά στην Ελληνική Αστυνομία, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ., δεν λέει, τίποτα για την αρπαγή του Μπουλούτ στο κέντρο της Αθήνας, για την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή είχε πινακίδες που, σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΑΣ, ανήκουν σε αστυνομικό όχημα, για τη μεταφορά του στην Τουρκία μέσω παράνομου περάσματος των συνόρων
. Σημειώνει επίσης ότι «όσο για τα φληναφήματα περί μη κατάθεση ασύλου του Μπουλούτ, την απάντηση έδωσε χτες σε συνέντευξη τύπου η δικηγόρος του, Μαριάννα Τζεφεράκου, από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες».

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Πρώτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά προσπάθησε να κάνει αίτηση ασύλου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το πράξει λόγω του χάους που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεύτερον, την υπόθεσή του είχε αναλάβει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένας επισήμως αναγνωρισμένος οργανισμός. Το ΕΣΠ, με επίσημο φαξ του, είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Αλλοδαπών για την παρουσία στην Ελλάδα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Το φαξ ακολούθησαν αλλεπάλληλες προφορικές επικοινωνίες μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.

Τρίτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά είχε υποστεί αστυνομικό έλεγχο, προ ημερών, σε τουρκικό εστιατόριο και δεν συνελήφθη κατόπιν παρέμβαση δικηγόρου, μιας και ακριβώς επρόκειτο για πολιτικό πρόσφυγα.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ΕΛ.ΑΣ. «να σταματήσει τις φαιδρές προσπάθειες συγκάλυψης της απαγωγής και ας αρχίσει έρευνα για το ποιες εγχώριες και ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτήν. Η ΕΛΑΣ είναι έκθετη, όπως ακριβώς είναι έκθετη και η κυβέρνηση. Η συγκάλυψη θα αποτύχει».

NewsIT

Η αστυνομία για την μυστήρια "απαγωγή" Τούρκου στα Εξάρχεια

 

Δεν προκύπτει καμία καταγραφή της παρουσίας του στην Ελλάδα, δε κατέθεσε ποτέ αίτημα για πολιτικό άσυλο διευκρινίζει η αστυνομία σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία χαρακτήρισε την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία συνυπεύθυνους για την αρπαγή του 26χρονου Τούρκου Μπουλούτ Γιαϊλά από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

"Σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Για τον συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο".

 
NewsIT
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ