2013-06-03 12:06:04
Φωτογραφία για Φεύγουν 80 αστυνομικοί από το Αρχηγείο Αστυνομίας Λευκωσίας
Μελέτη για την εξοικονόμηση προσωπικού από τα γραφεία το οποίο θα εκτελεί περιπολίες ή θα ενισχύσει άλλα τμήματα, διεξάγει η ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι συντμήσεις τμημάτων.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στο οποίο υπηρετούν πάνω από 800 πρόσωπα, θα γίνει εξοικονόμηση 80 ατόμων τα οποία θα επανδρώσουν σταθμούς ή τμήματα ώστε να εκτελούν πεζές περιπολίες στους δρόμους. Η μελέτη γίνεται από τον βοηθό αρχηγό Διοίκησης σε συνεργασία με άλλα τμήματα, ενώ θα καλύψει όλες τις αστυνομικές Διευθύνσεις, για να διαπιστωθούν οι ανάγκες αλλά και να αξιολογηθεί το προσωπικό που υπηρετεί.

Ανάμεσα στις προθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι να κλείσουν αρχεία και τμήματα που ουσιαστικά έχουν το ίδιο αντικείμενο, ώστε να γίνει περαιτέρω εξοικονόμηση προσωπικού, ενώ στον ορίζοντα περιλαμβάνονται και οι σχεδιασμοί για την τοποθέτηση δημόσιων υπαλλήλων που θα αναλάβουν μη αστυνομικά καθήκοντα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα αποψιλωθεί ακόμη περισσότερο, αφού δεν αποκλείεται ακόμη ένας βοηθός αρχηγός, ο τρίτος από τους τέσσερις, να προτίθεται να αφυπηρετήσει πρόωρα. Το κύμα φυγής που έχει ξεσπάσει στο Σώμα λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει δημιουργήσει μια τρύπα 300 κενών θέσεων, ενώ έχουν παγώσει οι προαγωγές που δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα σε όλες τις δομές παγκύπρια.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ