2013-06-03 13:26:12
Φωτογραφία για Απολύσεις στην ΕΡΤ και στις αμυντικές βιομηχανίες – Το σχέδιο για 2.000 δημοσίους υπαλλήλους
Από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και τη συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) φαίνεται πως θα προκύψει ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που οδεύουν προς απόλυση.

Εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των προτάσεων τόσο για την απόλυση 2.000 υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, όσο και για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, το ισχυρότερο σενάριο που φαίνεται να μελετά το Μέγαρο Μαξίμου για την αναδιοργάνωση μεγάλων ΔΕΚΟ, απ' όπου θα απολυθούν 1.000-1.300 εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, είναι η συρρίκνωση της ΕΡΤ και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

Το θέμα της ΕΡΤ αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οριστικοποιείται και η λίστα μικρότερων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν και θα απολυθεί το προσωπικό τους, απ' όπου εκτιμάται ότι θα δουν τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο περίπου 400 υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ