2013-06-03 13:19:03
Φωτογραφία για Η ανάπτυξη της Κυβέρνησης 62,5% της ανεργίας στους νέους
από το Γραφείο Τύπου

Η ανεργία στην χώρα μας έχει μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη των πολιτών και ιδίως των νέων που βλέπουν ένα ζοφερό και αβέβαιο... μέλλον, αφού ο «εξοστρακισμός» τους στην ανεργία ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η ανεργία των νέων στην χώρα μας αγγίζει το εκκωφαντικό ποσοστό του 62,5%, ενώ συνολικά η ανεργία στην Ελλάδα ανέρχεται στο 27% που συνεπάγεται 1.320.000 άνεργοι πολίτες με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις. Οι λίστες του ΟΑΕΔ καθημερινά αυξάνονται και ο δρόμος προς την ξενιτιά για τους νέους, το παραγωγικό εργατικό δυναμικό της χώρας μας, είναι η μόνη διέξοδος, αφού στην Ελλάδα εξαιτίας των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται από την Τρικομματική Κυβέρνηση, η ελπίδα και η επαγγελματική προοπτική έχουν αντικατασταθεί από την απόγνωση, την απελπισία και την αγανάκτηση.

Αν συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική θα επαληθευτούν όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση αυτών των ήδη αρνητικών ποσοστών
. Η αλλαγή πολιτικής πλεύσης είναι επιτακτικό κοινωνικό αίτημα. Η δημοσιονομική εξυγίανση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας πρέπει να συνδυαστούν με ένα «δίκτυ» κοινωνικής και εργατικής προστασίας. Δεν μπορεί οι Κυβερνώντες να κωφεύουν και να μένουν άπραγοι μπροστά σε αυτά τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας!

Ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας, Γιώργος Δρακούλης δήλωσε για το εν λόγω θέμα: «Η Τρικομματική Κυβέρνηση εθελοτυφλεί μπροστά σε αυτά τα θλιβερά ποσοστά, τα οποία ήταν αναμενόμενα, αφού το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει ότι με την στείρα πολιτική της λιτότητας δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί και η έξοδος της χώρας από την οικονομική και την κοινωνική κρίση καρκινοβατεί. Αν δεν βρεθεί αναπτυξιακή επίλυση του προβλήματος της ανεργίας, η μόνη ανάπτυξη που θα δημιουργεί η χώρα μας θα είναι αυτή των άνεργων νέων. Ο κ. Σαμαράς και η Τρικομματική Κυβέρνηση με την ανάλγητη πολιτική που ακολουθούν κατ’ επιταγή των δανειστών θυσιάζουν χωρίς ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας το παρόν των νέων και υποθηκεύουν το μέλλον τους!»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ