2013-06-03 20:59:13
Φωτογραφία για Σε απεργία πείνας απελπισμένος πατέρας ζητώντας λύση από τον ΕΟΠΥΥ
Πάτρα

Απεργία πείνας ξεκίνησε στην Πάτρα, έξω από τα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, πατέρας, η κόρη του οποίου εδώ και χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, εξαιτίας σπάνιας ασθένειας.

Ο πατέρας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση, διότι, όπως λέει, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας απάντησε αρνητικά στο αίτημά του για δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της κόρης του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης της ασθενούς και κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δίνει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Οργανισμού για την κατ’ εξαίρεση εξέταση της ανάγκης των ασθενών στη χορήγηση ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού σε ποσότητες μεγαλύτερες των προβλεπομένων (...) χορήγησε μεγαλύτερες των οριζόμενων ποσότητες σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού στην ασθενή».

«Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πράγματι δεν επιτρέπει τη χορήγηση ειδών που δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 3054/τεύχος Β/ 18-11-2012 και, ως τούτου, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δεσμεύονται ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον Οργανισμό. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει την ευθύνη να εξεύρει λύση, όσο αφορά το αίτημα της ασφαλισμένης δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ