2013-06-06 07:19:04
Φωτογραφία για Λάμψη και μεταγραφές!
Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη συνεργασία του με τον Κριστιάν Καρεμπε και τον Πιερ Ισά και ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το ρόλο τους...κάνοντας και σημαντικές διευκρινίσεις για το γενικό πλάνο λειτουργίας του συλλόγου στα μεταγραφικά και σε άλλους τομείς.

Ο Καρεμπέ θα είναι ο εκπρόσωπος του Ουμπιακού στο εξωτερικό, ενώ ο Ισά θα «τρέξει» σε συνεργασία με Μίτσελ και Λορένθο τις μεταγραφές.

Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Βρέντζος που αναφέρθηκε στους πυλώνες που κινείται ο Ολυμπιακός αλλά και στη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας, ενώ ο Πιερ Ισά μίλησε για σκληρή δουλειά ώστε να γίνουν 2-3 πολύ καλές μεταγραφές μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία.

Άπαντες τόνισαν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει ο Ολυμπιακός ακόμη πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη, αλλά και να διατηρήσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα παίζοντας και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Βρέντζος τόνισε ότι γίνονται διαρκώς συζητήσεις μετάξύ διοίκησης, Μίτσελ, Καρεμπέ, Ισά και Λορένθο για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ενώ εξήγησε αναλυτικά τους ξεκάθαρους ρόλους που θα υπάρχουν στο τιμ. Μίλησε για τις περιπτώσεις του Πέδρο Λεόν και του Μισίμοβιτς, για τις οποίες τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για τον Ολυμπιακό, εξηγώντας τους λόγους. Ενώ γενικώς ζητήθηκε να μπει φρενο στην ονοματολογία από τα ΜΜΕ.

Ο Καρεμπέ θα είναι λίγες φορές στην Ελλάδα αλλά θα εκπροσωπεί διεθνώς τον Ολυμπιακό σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις και θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με Μίτσελ και Ισά.

Ο Πιερ Ισά θα είναι καθημερινά στο Ρέντη, σύνδεσμος διοίκησης-προπονητή-ομάδας και θα τρέξει τα μεταγραφικά με την εμπειρία του ως ατζέντης, επάγγελμα πάντως που εγκατέλειψε μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Και τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια για να προχωρήσουν γρήγορα 2-3 πολύ καλές περιπτώσεις και να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό πλάνο πριν από την προετοιμασία.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία της κατάκτησης του ελληνικού πωταθλήματος και ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει επιλεγμένες μεταγραφές από το εξωτερικό, φέρνοντας το παράδειγμα του Φουστέρ.

Αναλυτικά η παρουσίαση:

Βρέντζος: «Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τη συνεργασία μας με τους κ.κ. Καρεμπέ, Ισά. Είναι σημαντικές προσσωπικότητες, θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν αίγλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάν ήταν σταθερά ένας πρεσβευτής και φίλος του Ολυμπιακού. Αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης σε όλο το φάσμα λειτουργάις της, οργάνωησ, σκάουτινγκ και ενίσχυση της εικόνας του Ολυμπιακού στο διεθνές περιβάλλον. Ο Πιερ έχει εμεπειρίες από το γαλλικό και αγγλικό πρωτάθλημα, έχει διεθνείς παραστάσεις, ενώ ξέρει καλά και την ελληνική πραγματικότητα. Ο Πιερ θα είναι αθλητικός διευθυντής, θα έχει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργάι του ποδοσφαιρισκού τμήματος, θα είναι σύνδεσμος διοίκησης-ποδοσφαιρικού τμήματος και μαζί με τον προπονητή και τον κ. Λορένθο θα κοιτάξουν και τα μεταγραφικά.

Ο κ. Θεοδωρίδης είναι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, έχει σημαντικό ρόλο σε κάθε απόφαση σχετικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Για να μην ακούγονται και γράφονται διάφορα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση διοίκησης τεχνικού τιμ, τέθηκαν στόχοι της κατάκτησης του νταμπλ και πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ή περαιτέρω στο Γιουρόπα Λιγκ. Ολοι οι εμπλεκλόμενοι είναι ικανοποιημένοι με το μπάτζετ.

Είχαμε θέσει εξ αρχής ένα όριο να ξεκινήσουμε τις μεταγραφες από την 1η Ιούνη, διότι δεν είχαν τελειώσει τα πρωταθλήματα. Ακόμη πολλές ομάδες δεν έχουν λάβει αποφάσεις. Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό και η παρουσία των Καρεμπέ, Ισά θα διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Όσο για την ονοματολογία στις εφημερίδες: Κατανοούμε το χορό της ονοματολογίας αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε και να διαψεύδουμε. Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει βάση με 25-30 ονόματα καθημερινά. Ομως δημιουργείται κλίμα και στον κόσμο. Εμείς έχουμε ενημερώσει ότι δεν υπάρχει π.χ. θέμα Μισίμοβιτς που δεν είναι ελεύθερος και παίρνει 3 εκ το χρόνο στην Κίνα. Ο Πεδρο Λεόν είχε συμβόλαιο με Ρεάλ, είχε οψιον 6-7 εκ. και εμείς δεν είχαμε ποτέ πει οτι υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρχει ενημέρωση όταν είμαστε έτοιμοι, καλό θα ήταν να κοπάσει όλο αυτό.

Ξέρουμε τις ανάγκες της ομάδας, έχουν τεθεί οι στόχοι. Δεν θα λειτουργήσουμε υπό πίεση, θέλουμε όμως ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών να έχει ολοκληρωθεί προτού ξεκινήσει η προετοιμασία».

Καρεμπέ: «Είναι μεγάλη τιμη που επιστρέφω στην κόκκινη οικογένεια του Ολυμπιακού, στο σπίτι μου. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μαρινάκη για την ευκαιρία. Εχουμε συζητήσει με τον κ. Βρέντζο, ο στόχος θα είναι να εργάζομαι προς όφελος του Ολυμπιακού, δεν θα είμαι συχνά στην Ελλάδα, αλλά η ψυχή μου θα είναι στον Ολυμπιακό και θα δουλέψω πάνω στο νέο πρότζεκτ που συμφωνήσαμε».

Ισά: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ στην Ευρώπη και είμαι χαρούμενος που θα εργαστώ εδώ, ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για τη μεγάλη τιμή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, σε συνεργασία με τον Κριστιάν θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται. Θα συναντηθούμε με τον προπονητή και τον Χουάνχο Λορένθο, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις:

-Υπάρχει χρονικός ορίζοντας στη συνεργασία; Και βοηθά τον Ισά η ιδιότητά του ως μάνατζερ;

Ισά: «Παραιτήθηκα από μάνατζερ παικτών, όμως αυτό το γεγονός βοηθάει γιατί έχω γνωριμίες με παίκτες και ομάδες προς όφελος του Ολυμπιακού. Θα είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον Κριστιάν».

Καρεμπε: «Γνωριζόμαστε καλά με τον Ισά από παλια, έχουμε μιλήσει και ξέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ».

-Είναι σε θέση να βοηθήσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να είναι ανταγωνιστικός με την ψαλίδα να ανοίγει από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης;

Ισά: «Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, θέσαμε τους στόχους που ήδη ξέρετε, θέλουμε να χτίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε τη στήριξη προέδρου και προπονητή ωστε να ψάξουμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Καρεμπέ: «Οταν πρόκειται για τόσο μεγάλες διοργανώσεις, πρέπει πρώτα να βρούμε τους τρόπους έτσι ώστε να ανταγωνιστούμε τόσο μεγάλους συλλόγους».

- Θα βοηθήσετε τον Ολυμπιακό να φέρει καλούς παίκτες παρά την οικονομική κρίση που κάνει πολλούς διστακτικούς;

Καρεμπέ: «Να είμαστε ρεαλιστές, είμαστε σε εποχή κρίσης, θα λάβουμε υπόψη τις απαιτήσεις των παικτών και όλοι μαζί πιστεύω ότι θα βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.»

Ισά: « Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Εχει υποδομές, μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε υψηλής ποιότητας παίκτες ώστε να ανανεωθεί, να βελτιωθεί η ομάδα».

- Τι εικόνα έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, από την εμπειρία σας τα τελευταία χρόνια;

Καρεμπέ: «Οταν μιλάμε για την Ελλάδα στο εξωτερικό συνήθως μιλάμε για την κρίση. Οταν όμως μιλάμε στην ΟΥΕΦΑ ή στην ΦΙΦΑ φυσικά υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον Ολυμπιακό που μετέχει συνεχώς στις κορυφαίες διοργανώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη δουλειά μας, θα είναι μια πρόκληση για να φέρουμε καλούς παίκτες. Πριν από καιρό μιλούσαμε για τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, την Ακρόπολη... Τώρα για την κρίση».

- Τι είδους ανανέωση θα γίνει στην ομάδα; Ηλικιακά ή γενικά;

Ισά: «Δεν ξέρω τι εννοείτε για την ηλικία. Ένας συνδυασμός νέων και έμπειρων παικτών είναι ιδανικό. Θα χρειαστεί υπομονή, ειδικά για τους νέους. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία, σίγουρα θα χρειαστούμε και έμπειρους παίκτες ώστε να βρούμε αυτή την ισορροπία.»

Βρέντζος: «Είναι σημαντικό ότι ο Μίτσελ έχει πολύ καλή γνώση του ρόστερ. Ξερόυμε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Είναι θετικό ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι καλό, αλλά όπως είπε κι ο Πιερ χρειάζεται συνδυασμός για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη».

-Ποιες είναι πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνουν στην ομάδα;

Βρέντζος: «Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια την τελευταία τριετία. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, έχουμε περισσότερους Έλληνες στο ρόστερ, βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις Ακαδημίες. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και ελπίζουμε να την εξελίξουμε με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Το σημαντικότερο είναι η επιτυχία του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο. Το κοινό της ομάδας και όλοι μας δεν έχουμε πολλές φορές την υπομονή να δίνουμε ευκαιρίες σε Έλληνες ή νέους λόγω της ανάγκης για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Προτεραιότητα, λοιπόν, είναι η αγωνιστική επιτυχία αλλά να μην αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Ο Κριστιάν πιστεύει σ΄αυτό το μοντέλο, κάποια θέματα εκείνης της εποχής ήταν δικές του ιδέες έστω κι αν ήταν ποδοσφαιριστής και φιλοδοξούμε ότι θα έχει αποτελέσματα αυτή η συνεργασία».

Ισά: «Στόχος μας είναι να δώσουμε ευκαιρία στα νέα παιδιά των Ακαδημιών, αλλά θέλουμε νίκες της ομάδας σε κάθε ματς και να παρουσιάζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο».

- Η συνάντηση με τον Μίτσελ πότε θα γίνει;

Βρεντζος: « Ο κ.Ισά έχει συναντηθεί με τον προπονητή και τον κ. Λορένθο και είναι σε διαρκή συνεργασία. Ο Κριστιάν με τον Μίτσελ γνωρίζονται και μπορούν να συναντηθούν και στο εξωτερικό. Όλοι είμαστε σε επικοινωνία και δε χρειάζεται να γίνει κάποια συνάντηση».

- Είναι ικανοποιημένος ο κ. Ισά με το μπάτζετ;

Ισά: «Εχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο για το μπάτζετ, τον ευχαριστούμε για τη δυνατότητα. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι παίκτες που θα έρθουν ότι έρχονται σε ένα μεγάλο σύλλογο, με πολύ κόσμο, ωραίο γήπεδο. Σε αυτό θα δουλέψουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Μπορούμε να εγγυηθούμε 1-2 πολύ καλούς παίκτες για την ομάδα. 2-3 παίκτες θα έχουν ήδη υπογράψει πριν φύγουμε για την προετοιμασία.»

- Για πόσες μεταγραφές πάει ο Ολυμπιακός, τι θα γίνει με τις αποχωρήσεις;

Ισά: «Δεν μπορω τώρα να πω αριθμό μεταγραφών. Θέλω να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα, θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα σας ενημερώσουμε».

- Θα επηρεάσουν το σχεδιασμό ο χαμηλός ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και ότι υπάρχει του χρόνου του Μουντιαλ και το πρωτάθλημα αρχίζει νωρίς;

Καρεμπε: «Θέλουμε να ξαναχτίσουμε πρώτα την ομάδα μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίχως να ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες κι αν το ρπωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Θέλουμε όμως να στηρίξουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί πρέπει να ανεβει το επίπεδο του για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο εξωτερικό. Για το πρόγραμμα της ΦΙΦΑ πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά εμείς κοιτάμε τις δικές μας ανάγκες.»

Σάββας Θεοδωρίδης: Το πρωτάθλημα το ελληνικό είναι δύσκολο αλλά να μην το υποτιμάμε, Από εδω ξεκινά η πορεία στην Ευρώπη. Ο Πιερ και ο κριστιάν έχουν διεθνή πείρα και θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Πέρσι ρίξαμε το βαρος στους Έλληνες παίκτες, είναι ήδη πετυχημένοι, έχουμε κορμό για την ομάδα. Με τρεις επιλεγμένους καλούς παίκτες θα δυναμώσουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να είναι απαραίτητα ακριβοί, φέρνω πάντοτε παράδειγμα τον Φουστέρ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ