2013-06-06 15:27:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Βραδιά μπαλέτου βασισμένη στις Τέσσερις Εποχές του Vivaldi
Μια μεγάλη βραδιά μπαλέτου, βασισμένη στις «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi, παρουσιάζει το Σάββατο 15 Ιουνίου (ώρα 20.00) η «Ακαδημία Χορού», στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, σε χορογραφία και οπτικό σχεδιασμό της Ελένης Μπαλαφούτη.

Η «Ακαδημία Χορού», μετά την παρουσίαση γνωστών έργων από το κλασικό ρεπερτόριο όπως ο «Καρυοθραύστης», η «Coppélia» και η «Λίμνη των Κύκνων», την οργάνωση της Eβδομάδας Xορού και τις παραστάσεις της επαγγελματικής της ομάδας «Διαδρομές» και «Flashback», παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα μπαλέτο νεοκλασικό.

Ο Antonio Lucio Vivaldi γεννήθηκε το έτος 1678. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες μουσικής baroque, γνωστός κυρίως για τα κονσέρτα του για βιολί με κορυφαίο μουσικό έργο τις «Τέσσερις Εποχές». Πρόκειται για τέσσερα κονσέρτα που αναδύουν στιγμές από κάθε εποχή και θεωρούνται «επανάσταση» στον χώρο της μουσικής. Καθένα από αυτά συνδέεται με ένα σονέτο-γραμμένο μάλλον από τον ίδιο τον Vivaldi- που περιγράφει σκηνές από κάθε εποχή: ρυάκια που τρέχουν, πουλιά που κελαηδούν, καταιγίδες, ήσυχες νύχτες, κυνηγούς και θηράματα, χιονισμένα τοπία και χαρούμενους πατινέρ.


Πολλοί χορογράφοι εμπνεύστηκαν από την υπέροχη μουσική του έργου που, αν και γράφτηκε έναν αιώνα πριν να εμφανιστεί το μπαλέτο- με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα - εμπνέει για κάθε είδος χορού.

Το χορευτικό έργο-ως νεοκλασικό- εξελίσσεται σε τέσσερις σκηνές, τέσσερις χρωματικές ενότητες όπου οι χορευτές χρησιμοποιούν πιο ελεύθερες φόρμες και γεμίζουν τη μουσική και τη σκηνή με ένα πλούσιο βηματολόγιο.

Συντελεστές

Χορογραφία-Οπτικός Σχεδιασμός

Ελένη Μπαλαφούτη

Συνεργάτες

Έφη Παναγιωτοπούλου-Χριστίνα Κατεργάρη

Φωτισμοί

Νίκος Σωτηρόπουλος

Βασικοί Χορευτές

Άννα-Ρόζα Ανδρίτσου, Άννα Αντωνάτου, Άσπα Αντωνάτου, Πούλια Ασημακοπούλου, Γιώργος Δαμάσκος, Σταυρίνα Δεβετζόγλου, Έλενα Κατσίνα, Μαρία Κίκινα, Βάσω Κουτρούμπα, Φωτεινή Λάτα, Αθηνά Πυργιώτη, Αναστασία Τσούτση, Κατερίνα Χρονοπούλου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ