2013-06-12 01:16:17
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας
Από το Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ... ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούληςπαρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο:«Ορθοδοξία και Ομολογίες». Σήμερα το θέμα είναι: «ΗΨευδοκωνσταντίνεια δωρεά». Καλεσμένος είναι ο κ. Αχιλλέας Πιτσίλκας, Δρ Θεολογίας.

12:00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι:«Η Εκκλησία που παροικεί στη Νίκαια».

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

14:30 ΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΡΕΥΣΟΜΑΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εις τα έθνη πορεύσομαι», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στους μαθητές του Ιησού που έλαβαν την εντολή να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, στα μέρη που ταξίδεψαν και στο κήρυγμά τους. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων. Μέρος Ζ΄».

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ: «Ευχολόγιον», που παρουσιάζει η ΑδαμαντίαΜπούρτζινου, έχει σήμερα θέμα: «Ακολουθία επί τοις εγκαινίοιςαρδευτικών έργων».

17:00 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στην Ημαθία η Ελλάδα μου χαμογελάει».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η Πλατυτέρα».

21:30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Από την Ρωμαίϊκη στην Ορθόδοξη Παράδοση (1453 - 1821) - Τομές στην ιστορική πορεία της Ρωμηοσύνης», που παρουσιάζειο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, έχει, σήμερα, θέμα: «Η συνείδηση του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων για την ενότητα της Εκκλησίας και για την ενότητα του Γένους».

22:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και τέχνη», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Η Λειτουργική τέχνη και η τέχνη της εικόνας». Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Μαρίνης, Δρ Θεολογίας.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Νίκος Γιοβανίδης διαβάζει από το βιβλίο «Η Μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία» του Στήβεν Ράνσιμαν.Μετάφραση: Πολυξένη Αντωνοπούλου. Εκδόσεις Γκοβόστη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ