2013-06-12 06:56:45
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡ: Το λουκέτο στην ΕΡΤ μπορεί να προκαλέσει «απρόβλεπτες εξελίξεις»
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ για τις διαστάσεις που λαμβάνει η αιφνιδιαστική και... μονομερή, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου συνδέουν την απόφαση με την γενικότερη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης και επισημαίνουν τον κίνδυνο να προκληθούν «απρόβλεπτες εξελίξεις», ενώ το στίγμα των προθέσεων της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στις 10.30 το πρωί συναντάται με το προεδρείο των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Μέχρι αργά τη νύκτα στα γραφεία του κόμματος βρισκόταν σε εξέλιξη συνεχείς συσκέψεις και πυρετώδεις διαβουλεύσεις, στις οποίες αφηνόταν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην περίπτωση που η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου επιμείνει στις αποφάσεις για τη σιγή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Παράλληλα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ βρισκόταν σε επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ για να συντονίσουν τη στάση τους και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για να ανασταλεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι σε λειτουργία.


Ένα από τα ενδεχόμενα που σε πρώτη φάση σχεδιάζεται είναι η κατάθεση πρότασης νόμου για την αναστολή της επίμαχης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, κάτι, ωστόσο, που ίσως υπερκεραστεί από τα γεγονότα εφόσον η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου παρουσιάσει νομοσχέδιο για την δημιουργία του νέου δημόσιου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.

Εξετάστηκαν επίσης και τα σενάρια που σχετίζονται με τις πιθανολογούμενες αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ίσως και με πρωτοβουλίες όπως η υποβολή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ζήτημα το οποίο, όπως ειπώθηκε από μερίδα στελεχών, θα δυσχεράνει τους χειρισμούς των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Νωρίτερα η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση είχε επαναλάβει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξε δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή», τόνιζε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ