2013-06-13 02:55:04
Φωτογραφία για H Audi αναβαθμίζει το A1 e-tron
Η Audi επισημοποίησε ότι ανανεώνει το A1 e-tron και αναβαθμίζει τον ηλεκτροκινητήρα του, προκειμένου να λανσαριστεί η επόμενη γενιά του.

Το νέο A1 e-tron θα διαθέτει έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και 300 Nm ροπής, γεγονός που δείχνει μια αύξηση 13 ίππων και 60 Nm ροπής, σε σχέση με το υπάρχον μοτέρ.

Το αποτέλεσμα είναι, με την αποκλειστική χρήση ηλεκτροκινητήρα, να πετυχαίνει σε 9,8 δλ τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Εξάλλου, ο ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,3 kWh, που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ταξιδέψει για περίπου 50 χλμ. αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Όταν η μπαταρία θα φτάνει σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης, μια γεννήτρια 34 ίππων θα ενεργοποιείται, ώστε να επαναφορτίζεται η μπαταρία και να προσφέρει επιπλέον δυνατότητα κίνησης για 250 χλμ. συνδυαστικά.

Παράλληλα, η νέα γενιά του Α1 e-tron θα είναι εξοπλισμένη με ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας και ένα βελτιστοποιημένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, πέντε διαφορετικών επιπέδων.


Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Audi δοκιμάζει τις δυνατότητες του A1 e-tron, μέσα από ένα πρόγραμμα, στο οποίο 80 μοντέλα θα διανύσουν περίπου 1 εκατ. χιλιόμετρα συνολικά.

Επιπλέον, εξετάζει ένα ειδικό σύστημα, με το οποίο θα εξοπλίζονται τα αυτοκίνητα και θα επιτρέπει στους οδηγούς να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης, όπως επίσης και για τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας του Α1 e-tron (ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά από το όχημά τους, μέσω ενός smartphone).
autotriti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ