2013-06-13 02:48:05
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Εικόνες ντροπής στον Λαγανά
Εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα καλοκαιρινό θέρετρο εκτυλίσσονται στην περιοχή του Λαγανά.

Λίγα μέτρα μόλις από την παραλία, που επισκέπτονται καθημερινά οι εκατοντάδες τουρίστες, βρίσκονται εκατοντάδες νεκρά ψάρια.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του imerazante.gr, το ποτάμι φαίνεται να είναι μολυσμένο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανένας υδάτινος οργανισμός. Σύμφωνα με τους κατοίκους παλαιότερα σε αυτό το σημείο ο χώρος ήταν καθαρός και φιλοξενούσε επίδοξους αλιείς. Τώρα όμως η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Σκουπίδια, καλάμια, χόρτα και κάθε είδους απόβλητα είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που πλέον βρίσκει κανείς στο ποτάμι.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι εικόνα αυτή για τους τουρίστες. Είναι ντροπή. Πρόκειται για μια εστία μόλυνσης. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και να αφήνουμε σε τέτοια κατάσταση το ποτάμι. Κάποτε υπήρχαν έξι είδη ψαριών. Μετά τις πλημμύρες του χειμώνα ήταν λογικό να γεμίσει και να μεταφερθούν διάφοροι οργανισμοί. Θα μπορούσε να ήταν μια πηγή εσόδων για τους ψαράδες. Αλλά πλέον έχει εγκαταλειφθεί απ' όλους», εξήγησε ο κ. Σιδηροκαστρίτης, κάτοικος της περιοχής.

imerazante.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΡΤ = Εθνικό Ρήγμα Τώρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΡΤ = Εθνικό Ρήγμα Τώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ