2013-06-13 19:26:05
Φωτογραφία για Νέες περικοπές σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα στελέχη των Ε.Δ
από το Γραφείο Τύπου

Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής, διαπιστώνουμε πως η μετάβαση στην επονομαζόμενη «οικονομική εξυγίανση» περνάει μέσα από το δρόμο της φτωχοποίησης, των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά εργαζομένων Ελλήνων. Ένα δρόμο που κάθε μέρα μοιάζει όλο και περισσότερο αδιέξοδος, πνίγοντας κάθε ελπίδα για έναν αξιοπρεπή βίο.

Στο κέντρο αυτής της δίνης ως απλός βιοπαλαιστής βρίσκεται και ο Έλληνας στρατιωτικός, ο οποίος καλείται με θυσία και αυταπάρνηση να εκτελέσει την Υπηρεσία του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Το γεγονός ότι, η πολιτεία και συγκεκριμένα η τρικομματική κυβέρνηση της τρόϊκας υποτιμά το έργο που επιτελεί, αγνοώντας πωςεκτός από στρατιώτης είναι και άνθρωπος και γονιός, γεμίζει με πίκρα και απογοήτευση την καθημερινότητά του.

Είναι ακατανόητη η εμμονή της Κυβέρνησης να συνεχίζει να παραγνωρίζει το κρίσιμο έργο των ΕΔ, αγνοώντας επιδεικτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τον κίνδυνο κάτω από τις όποιες αυτό επιτελείται, αρνούμενη να ανταμείψει την αξία του, αλλά και τις ατέλειωτες ώρες υπερωριακής εργασίας!


Η στάση αυτή, παρακάμπτει κάθε κριτική αξιολόγηση των επιδράσεων που υφίστανται οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, οι οποίες μετακινούνται διαρκώς και κατά κανόνα σε περιοχές που από το Νομοθέτη χαρακτηρίζονται προβληματικές!

Χάνουν κάθε έρεισμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και κάθε δυνατότητα δημιουργίας ενός τόπου αναφοράς, αφού η κάθε μετάθεση συνοδεύεται αναπόφευκτα και από την ανεργία του/της συζύγου, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσπροσαρμογή των παιδιών στο νέο περιβάλλον.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός που δέχεται η οικογένεια του στρατιωτικού είναι υπαρκτός...
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ