2013-06-14 10:45:04
Φωτογραφία για Διάλυση της τρόικας προτείνει ο Ρέγκλινγκ
Η λεγόμενη τρόικα των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν που σπεύδει να διασώσει τα προβληματικά κράτη θα πρέπει στο τέλος να διαλυθεί, τόνισε ο επικεφαλής του ESM

Δριμεία κριτική κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ, λέγοντας ότι κοροιδεύει τους ευρωπαϊκούς κανόνες προϋπολογισμών και ότι μακροπρόθεσμα δεν θα πρέπει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διασώσεις.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η λεγόμενη τρόικα των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν που σπεύδει να διασώσει τα προβληματικά κράτη θα πρέπει στο τέλος να διαλυθεί.

Όπως ανέφερε, βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στην τρόικα, λόγω της εμπειρίας του με τα προγράμματα διάσωσης, αλλά πιο μακροπρόθεσμα, "τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους για τα προγράμματα στήριξης".


Νωρίτερα αυτό το μήνα το ΔΝΤ είπε πως ορισμένοι χειρισμοί στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ήταν λανθασμένοι, ενώ παραδέχτηκε πως υποτίμησε τις επιπτώσεις της επιθετικής λιτότητας στην ελληνική οικονομία. Σχολιάζοντας σχετικά ο Ρέγκλινγκ είπε ότι "το ΔΝΤ κοροϊδεύει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και ισχυρίζεται πως είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη. Έτσι, όχι μόνο δημιουργεί μια ψεύτικη διαμάχη, αλλά πάνω από όλα, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους κανόνες της νομισματικής μας ένωσης".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω απομείωσης χρέους για την Ελλάδα, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι συζητήσεις για περαιτέρω βοήθεια μπορούν να γίνουν μόνο από τα μέσα του 2014, εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ