2013-06-14 19:31:41
Φωτογραφία για Τουρκία: H κυβέρνηση θα δεχτεί τη δικαστική απόφαση για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συναντήθηκε με τους διαδηλωτές με σκοπό τη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό των διαδηλώσεων.

Νωρίς την Παρασκευή έληξε η συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Η συνάντηση αφορούσε το πώς θα λήξει η κατάληψη του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έγινε η αφορμή για τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων ετών στην Τουρκία.

Οι διαδηλώσεις βρίσκονται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, καθώς η κυβέρνηση υποσχέθηκε να αναβάλει την ανοικοδόμηση του πάρκου μέχρι να βγει δικαστική απόφαση που να τη νομιμοποιεί. Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα Χουριέτ, η λήξη των διαδηλώσεων είναι στο χέρι των διαδηλωτών, εφόσον η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει το πάρκο μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα.

Παρόλα αυτά, παραμένει αβέβαιο το αν σε απάντηση στην υπόσχεση της κυβέρνησης οι διαδηλωτές θα αποχωρήσουν από το πάρκο ή αν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει την αστυνομία για να τους διώξει, οι επεμβάσεις της αστυνομίας με στόχο τον «καθαρισμό» του πάρκου αποτέλεσαν και το έναυσμα για τις διαδηλώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χουσεΐν Τζελίκ δήλωσε την Τετάρτη ότι σε μία δημοκρατία μόνο η θέληση του λαού είναι εκείνο που μετράει, αλλά ζήτησε ξανά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.

www.kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ