2013-06-15 03:57:04
Φωτογραφία για «Μου ζήτησαν να μην πω τις λέξεις αναδιάρθρωση χρέους»
Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του καθηγητή Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και της Έλλης Στάη ξέσπασε, μετά από αναφορά του κ. Βαρουφάκη μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ότι η δημοσιογράφος του ζήτησε ως χάρη να μην αναφέρει τις «απαγορευμένες» λέξεις «αναδιάρθρωση χρέους» σε εκπομπή της στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, ο προβληματισμός της κ. Στάη ήταν ότι, αν συνέχιζε να μιλά ο ίδιος για την αναδιάρθρωση χρέους, η πίεση από την κυβέρνηση για να αποκλειστεί ο ίδιος από την κρατική τηλεόραση θα γινόταν ασφυχτική.

Ο ίδιος δεν ακολούθησε τη συμβουλή της δημοσιογράφου και το πρώτο που ανέφερε μιλώντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν πόσο αναπόφευκτη θα ήταν μία αναδιάρθρωση χρέους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βαρουφάκης δεν εμφανίστηκε ξανά στην ΕΡΤ, και, όπως αναφέρει ο ίδιος, μπήκε στη «μαύρη λίστα» του δημοσίου ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

«Μπαρούφες Βαρουφάκη για αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ», απαντά από τον λογαριασμό της στο twitter η Έλλη Στάη.

«Δηλαδή αρνείσαι αγαπητή @ElliStai ότι με παρακάλεσες, ευγενικά, να μην αναφερθώ στην “αναδιάρθρωση χρέους”- για να μην έχουμε προβλήματα;», απαντά στο tweet της δημοσιογράφου ο Γ. Βαρουφάκης.

Στο θέμα παρεμβαίνει, μέσω επίσης του twitter, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφέροντας ότι ζήτησαν και από τον ίδιο να μη βγάλει τον καθηγητή Βαρουφάκη σε εκπομπή για την κρίση. «Ανεπιτυχώς, όπως γνωρίζεις βέβαια», συμπληρώνει ο Κ. Βαξεβάνης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα «Ζωή» για μια Ταϊλανδέζα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα «Ζωή» για μια Ταϊλανδέζα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ