2013-06-15 09:35:09
Φωτογραφία για Τα παντελόνια δεν είναι για όλους...
Είναι πολλά τα χρόνια της παραπληροφόρησης. Είναι πολλά τα χρόνια της ξεφτίλας. Της ατιμωρησίας. Των "αντικειμενικών". Είναι πολλά τα χρόνια που οι πραγματικοί υπεύθυνοι απολαμβάνουν ασυλία. Που η δυσωδία τόσων ετών ηθελημένα και συστηματικά επιτρέπεται και παράλληλα αποκρύπτεται. Το να σε απαξιώνει όμως η ίδια σου η χώρα, είναι ό,τι πιο άρρωστο και εμετικό. Στο RedPlanet.gr όσα δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού.

Οι τελικοί της Α1 μπάσκετ ολοκληρώθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/6). Πριν και κατά τη διάρκεια των playoff της διοργάνωσης γίναμε όλοι μάρτυρες μιας σειράς γεγονότων που είτε σκοπίμως αποκρύφτηκαν, είτε παρουσιάστηκαν διαστρεβλωμένα από συγκεκριμένους ανθρώπους. Στο RedPlanet.gr θα διαβάσετε όλα όσα συνέβησαν πραγματικά και ποτέ δεν ακούσαμε.

 

Πριν ξεκινήσουμε θα ανατρέξω στο, όχι και τόσο, μακρινό 2002. Τότε λοιπόν, στον πέμπτο ημιτελικό των playoff στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε ένα ριμπάουντ και γυρίζοντας χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ρισασέ. Ο Γάλλος φόργουορντ, ο Παπαδόπουλος, ο Τόμιτς, ο Μποντιρόγκα και κάμποσοι ακόμη παίκτες έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου κουβάρι, με τις μπουνιές να... πέφτουν σύννεφο.


Βρισκόμουν στο άνω διάζωμα του γηπέδου μαζί με τον φίλο μου Χρήστο Κ., λίγα μέτρα απόσταση από τους φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν έρθει τότε να στηρίξουν την ομάδα τους. Τα επεισόδια στο παρκέ είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναβρασμός και στον κόσμο.

Την στιγμή που αποφασίζω να απομακρυνθώ από το σημείο όπου καθόμουν, βλέπω έναν θηριώδη οπαδό του Ολυμπιακού να κρατάει έναν τσιμεντόλιθο (!) στα χέρια του και να κινείται προς την πλευρά της αντίπαλης κερκίδας έτοιμος να τον εκσφενδονίσει! Λειτουργώντας καθαρά με το ένστικτο σπριντάρω 6-7 μέτρα, με ένα σάλτο γαντζώνομαι στην πλάτη του, παλεύω με το... τέρας και τελικά τον αναγκάζω να χάσει την ισορροπία του, να πέσουμε κάτω και ο τσιμεντόλιθος να σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Φυσικά το "θηρίο" με το που σηκώθηκε μου έσκασε μια κλωτσιά στο στήθος και με έστειλε να προσγειωθώ πέντε μέτρα πιο κάτω, πριν με περικυκλώσουν πεσμένο άλλοι 3-4 οπαδοί της ομάδας μου, βρίζοντας και χτυπώντας με. Ευτυχώς ο φίλος μου Χρήστος Κ. έβαλε ασπίδα το σώμα του, με σήκωσε και γρήγορα - γρήγορα φύγαμε από εκείνο το σημείο. Όλη αυτή την ιστορία σας την είπα διότι είμαι σίγουρος πως παρακάτω, με αυτά που θα διαβάσετε, θα υπάρξουν πολλοί να πουν την... εξυπνάδα τους.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός γύρισε θριαμβευτής από το Λονδίνο, γεγονός που πόνεσε πολύ κόσμο είναι η αλήθεια, και αρκετές μέρες πριν ξεκινήσουν οι τελικοί της Α1, ξεκίνησε να στήνεται το σκηνικό για το τι θα επακολουθήσει. Πρωτοσέλιδα για τους πανηγυρισμούς του Τόμιτς και απειλές πως "δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα στο ΟΑΚΑ", τεχνικές ποινές στον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατέκτησε την Ευρωλίγκα (Γιώργος Μπαρτζώκας) κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών (!) και Ρέθυμνο (!), τεχνικές ποινές στον MVP των δύο τελευταίων Final-4 και της φετινής Ευρωλίγκας (Βασίλης Σπανούλης) στα ίδια παιχνίδια, ο Χάινς να παίρνει φάουλ μόνο αιμόφυρτος και φυσικά τις συκοφαντίες περί ντόπινγκ, με "πολιορκητικό κριό" έναν γραφικό τύπο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το μόνο που έκανε ήταν να προκαλεί, δυναμιτίζοντας το κλίμα, κάνοντας το άσπρο - μαύρο, να προπηλακίζει και να απειλεί διαιτητές, να βρίζει τους προέδρους του Ολυμπιακού και να καταστρατηγεί νόμους και κανόνες. Όλα αυτά υπό την ανοχή των αρχών και την σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Το αποκορύφωμα της γελοιότητας ήταν η -και καλά- τιμωρία του για τρεις μήνες. Ναι, του στερήσατε για Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο την είσοδο στη μαγευτική... παραλία του ΟΑΚΑ. Αστείες αποφάσεις από αστεία ανθρωπάκια.

Έχω ορισμένα ερωτήματα, που ψάχνουν απεγνωσμένα απαντήσεις. Μήπως μπορεί κάποιος από εσάς να με βοηθήσει;

Πως γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι που έγραφαν όλο το χειμώνα για σαπίλες, εμετούς και κλοπές του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι μετά το "ντου", τις απειλές και τις ακατονόμαστες ύβρεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές να γράφουν για τον βασιλιά Παναθηναϊκό;

Πως γίνεται και αυτοί που ανακάλυψαν τις μαϊμούδες από το '97 και μετά, να μην γνωρίζουν τίποτα για το παρεάκι που σκυλεύει το σώμα του ελληνικού μπάσκετ εδώ και μια 15ετία;

Πως γίνεται ένα μπλουζάκι και μια ανακοίνωση των αδερφών Αγγελόπουλων (όπου αναφέρονται καταγεγραμμένα γεγονότα και μόνο) να εξισώνεται με τις μεθόδους τραμπουκισμού, εκφοβισμού, απειλών, ύβρεων και την ασυλία που απολαμβάνουν οι απέναντι;

Θα μας εξηγήσει κάποιος ποια ήταν η τιμωρία των Γιαννακόπουλων το 2007 για τα... χάδια σε διαιτητές και φωτορεπόρτερ στο ημίχρονο;

Θα ενδιαφερθεί κάποιος να ερευνήσει το θέμα με τις καταγγελίες των Αγγελόπουλων για τους ισολογισμούς;

Θα μας πει κάποιος σε ποια χώρα αθλητής θα έτρωγε φωτοβολίδα στο κεφάλι, όπως ο Χάινς στον τελικό του Κυπέλλου, και κανείς δεν θα έβλεπε τίποτα; Θα μας εξηγήσετε αντικειμενικάρες πως και γιατί μετά την υποτιθέμενη εκκένωση στο Ελληνικό είχαν μείνει 200 νοματαίοι του Παναθηναϊκού που έβριζαν χυδαία τον Σπανούλη;

Θα καλέσει κάποιος τον κ. Γιαννακόπουλο να δώσει τη λίστα με τα ονόματα για να δούμε ποιοι κάθονταν στα επίσημα στον τελικό του Κυπέλλου; Γιατί οι Αγγελόπουλοι την έδωσαν.

Τιμωρήθηκε ποτέ αυτός που αποκαλούσε νταβατζή και καραγκιόζη τον αρχηγό της Εθνικής;

Στο ξύλο ανάμεσα στους Έλληνες και Σέρβους διεθνείς, όλος ο κόσμος είχε πέσει να φάει τον "αλήτη" Τεόντοσιτς που δεν σέβεται το ψωμί που τρώει στην Ελλάδα. Στην προβοκατόρικη ενέργεια και τις προκλήσεις του Ματσιούλις στον 22χρονο φόργουορντ της Εθνικής, Κώστα Παπανικολάου, δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ να συγκινείται. Γιατί;

Ο Ολυμπιακός ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ και λοιδορώθηκε από την ίδια του τη χώρα (!) για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στο Λονδίνο. Τι λέω; Μα από την στιγμή που κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για να αλλάξουν οι κανονισμοί του ΕΣΚΑΝ (εντελώς παράνομα!), από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ τις αστήρικτες κατηγορίες ενός επικίνδυνου γραφικού δημοσιογράφου, από την στιγμή που το ελληνικό κράτος ουσιαστικά αποδέχθηκε τις σκιές του Παναθηναϊκού για ντόπινγκ, τότε αυτομάτως σημαίνει πως τον Ολυμπιακό δεν τον θέλει η ίδια του η χώρα! Ναι, όλα αυτά τα ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ που έσπευσαν να συγχαρούν με τηλεγραφήματα και να βγάλουν φωτογραφίες με τους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης και να τους ευχαριστήσουν για την τιμή που έκαναν στην Ελλάδα, αυτοί οι ίδιοι επί της ουσίας δέχθηκαν πως οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ήταν ντοπαρισμένοι! Απλά να υπενθυμίσω πως ο Ολυμπιακός είχε περάσει από ελέγχους της WADA πριν το Final-4 του Λονδίνου. Κάτι που οι αντικειμενικάρες ΑΠΕΦΥΓΑΝ επιμελώς να αναφέρουν.

"Θυμάμαι ότι από τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και ύστερα έπαιρνα 13 χάπια την ημέρα. Είχαν προηγηθεί κάποιες εξετάσεις αίματος σε όλους τους παίκτες και οι δικές μου, σύμφωνα με τα όσα μου είπαν, δεν ήταν πολύ καλές. Μου είχαν δώσει λοιπόν επτά μπουκάλια, τα οποία μου τα παρουσίασαν ως συμπληρώματα διατροφής. Ρώτησα τον κ. Χάντζο (σ.σ. γιατρός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και από τον Αύγουστο του 2011 διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών. Το ΕΚΑΕ αναλύει τα δείγματα ντόπινγκ που παίρνουν οι δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ και βγάζει τα αποτελέσματα...), μου έφερε 30 χαρτιά και προσπαθούσε με επιστημονικό τρόπο να μου αποδείξει ότι οι ουσίες που έπαιρνα δεν εμπεριείχαν ναδρολόνη", είναι οι αντρίκειες δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιαννούλης όταν πιάστηκε ντοπέ το 2002. Από ντόπινγκ λοιπόν εσείς κάτι παραπάνω ξέρετε.

Για χρόνια μια από τις "δικαιολογίες" του συστήματος ήταν πως ο ΠΑΟ είναι πρωταθλητής Ευρώπης, έχει το πλεονέκτημα έδρας, είναι και η δεξαμενή της Εθνικής ομάδας, ε λογικό να παίρνει και 3-4 σφυρίγματα... Τώρα που συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο, πείτε μου εσείς τι είδατε.

Είναι δυνατόν η ΕΟΚ να μην έχει βγει να πάρει θέση για τις υπόνοιες και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί ντόπινγκ, όταν η μισή σχεδόν Εθνική ομάδα αποτελείται από παίκτες του Ολυμπιακού; Μήπως τα ασπάζεστε κύριοι της Ομοσπονδίας; Αν είναι έτσι, ας πάνε για... αποτοξίνωση οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μασιούλης (όπως γράφει ελληνιστί στη φανέλα του) με τον Γκιστ τον Σεπτέμβρη στη Σλοβενία.

Επειδή μου έρχονται ένα ένα. Ο Τάκης Μπαλτάκος, επί σειρά ετών μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Σαν πληροφορία το παραθέτω και τίποτα παραπάνω.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κραύγαζε πως στο παρκέ δεν κοροϊδεύεις κανέναν. Ερώτηση. Άλλη ομάδα είχε ξεσηκώσει το σύμπαν στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για την διαιτησία; Αντικειμενικοί, μην ξεχάσετε, ο Ολυμπιακός έχασε γιατί δεν σούταρε καλά στους τελικούς, ενώ ο ΠΑΟ με 6/39 (4ο και 5ο ματς) τρίποντα κόντρα στην Μπάρτσα έχασε εξαιτίας των ρέφερι. Πόσο υποκριτές και λαοπλάνοι πια, έλεος...

Και μιας που πιάσαμε τις υψηλές αναλύσεις. Για πείτε μας δημαγωγοί, επειδή όπως λέτε τα αίτια ήταν καθαρά αγωνιστικά. Επειδή ο Ολυμπιακός δεν έβαζε τα σουτ, δεν είχε inside game, δεν έπαιρνε τα ριμπάουντ και δεν είχε ενέργεια. Όταν ο Ολυμπιακός ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, στον τρίτο τελικό του 2010, θυμάστε τι έγινε; Ή κάνετε τις πάπιες πάλι; Όταν ο Ολυμπιακός έχανε από την εφεύρεση (non call) του Πηλαΐδη, βλέπατε μπάσκετ ή κάνα σήριαλ στην τηλεόραση; Σας υπενθυμίζω πως το 2010, με καλάθι και φάουλ του Σαν Εμετέριο 0,5'' πριν τη λήξη, η Ταουγκρές (Κάχα Λαμποράλ) νίκησε την Μπαρτσελόνα με 79-78 και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ισπανίας. Καλά ρε βλάκες Ισπανοί εσείς το non call δεν το ξέρετε;

Για να μην ξεχάσω, αυτά που επίσης έχουμε μάθει είναι πως για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στους τελικούς, "πρέπει" να σουτάρει με 90% τρίποντα, 95% δίποντα, να φτιάξει ομάδα που θα κερδίζει τους 8 και φυσικά νομοτελειακά αυτά τα "έλα μωρέ, 3-4 σφυρίγματα ήταν λάθος, γίνονται αυτά" να συμβαίνουν πάντα εναντίον του Ολυμπιακού. Δεν μάθαμε ακόμη αν το γράφει στους κανονισμούς του αθλήματος αυτό αλλά δεν το αποκλείω να το δούμε κάποια στιγμή... Ή μήπως νομίζετε πως επειδή είναι back to back Πρωταθλητής Ευρώπης έχει καμιά ομάδα της προκοπής ο Ολυμπιακός; Επειδή διέλυσε κάτι ΤΣΣΚΑ (πέρσι και φέτος), Μπαρτσελόνες (πέρσι) ή Ρεάλ με απείρως καλύτερους (συνολικά παίκτες) από τον ΠΑΟ; Ε, και; Τι νομίζετε; Ότι αυτοί είναι λόγοι για να σε σέβονται; Επειδή σε αποθεώνει όλη η μπασκετική Ευρώπη; Πφφφφ, σιγά βρε. Είπαμε, σε απαξιώνει η ίδια σου η χώρα...

Ακόμη περιμένουμε τους αντικειμενικούς και τους υπεύθυνους να νιώσουν οργή και αγανάκτηση για τα αεροβόλα που χτύπησαν στο ΟΑΚΑ (2006) παίκτες και ανθρώπους του Ολυμπιακού όπως τον Πασχόπουλο, τον Μπάρλο και τον Αργυρόπουλο, στον οποίο σημειωτέον από τότε δημιουργήθηκε μόνιμη βλάβη ακοής. Και βέβαια το ματς έγινε κανονικά...

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι συμβαίνει, είναι οι παίκτες. Όταν λοιπόν οι παίκτες του back to back Πρωταθλητή Ευρώπης, και ειδικότερα ο Σπανούλης, λένε (μετά τον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ και τους καφεπαντελονάκηδες που σφύριζαν) πως "δεν είναι μπάσκετ αυτό που παίζουμε εδώ πέρα", τότε καθίστε εσείς όλοι να ακούτε τις μπασκετικές αναλύσεις και γιατί δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός.

Το "πάμε παιχταρά μου" του Κωνσταντινέα στον Τοροσίδη έγινε σημαία από τους αντικειμενικούς και το "τι έχεις πάθει σήμερα ρεφ;" του Διαμαντίδη στον Αναστόπουλο, ήταν μάλλον το ενδιαφέρον του πρώτου για την υγεία του δεύτερου. Ε, αντικειμενικοί;

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ και κατ' επέκτασιν του ελληνικού μπάσκετ, είναι πρώην καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και παρών σε όλη τη "δυναστεία" των πρασίνων. Ερώτηση. Αν γινόταν κάτι παρόμοιο με τον Ολυμπιακό, είτε σε μπάσκετ, είτε σε ποδόσφαιρο τι θα γινόταν; Τώρα όμως σιωπή...

"Φούφη γαμ..., πουτ@...ς γιε θα σε γ@μ...με, δεν θα φύγεις από δω!", μπορεί από εδώ και στο εξής να λέει ο καθένας παράγοντας στον "x" διαιτητή και η ποινή του θα είναι να ξαναβλέπει την ομάδα του... κανονικά όταν έχει αγώνες.

Αφού λοιπόν κάνουμε "σούμα" όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε και στο συμπέρασμα που θέλετε: για όλα φταίνε αυτοί οι αλήτες οι οπαδοί.

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου, γιατί είμαι σίγουρος πως έχω ξεχάσει και πολλά, αυτή είναι η πραγματικότητα του ελληνικού μπάσκετ. Με διαιτητές χεσμένους, όργανα εξουσίας και ΜΜΕ υποτακτικούς του Παναθηναϊκού και ένα σύστημα ολόκληρο που εκλαμβάνει την σωστή στάση των Αγγελόπουλων ως αδυναμία. Αυτοί όλοι που βλέπουν και ΞΕΡΟΥΝ τι συμβαίνει σε αυτή την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, είναι οι ίδιοι που όλο τον χειμώνα ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ για δήθεν ισονομία. Δίχως δισταγμό, δίχως ντροπή, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας.

Με την ιστορία που διαβάσατε στην αρχή του κειμένου, δεν χρειάζεται νομίζω να σας πω την άποψη μου για το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι το βράδυ της Τετάρτης (12/6) στο ΣΕΦ. Επίσης, αν μπορούσαμε να απομονώσουμε όλα τα παραπάνω (που δυστυχώς δεν γίνεται αλλά λέμε τώρα) και τα βγάλουμε έξω από το κάδρο, τότε και πάλι είναι πιθανό να κατακτούσε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Γιατί στη σειρά των τελικών φαινόταν πιο φρέσκος και πιο "πεινασμένος".

Το θέμα μου δεν είναι ο φετινός τίτλος, αλλά η δυσωδία τόσων ετών που ηθελημένα και συστηματικά επιτρέπεται και παράλληλα αποκρύπτεται. Στην χώρα της ρεμούλας και των υποτακτικών, παράγοντες στυλ Αγγελόπουλων χαλάνε τη... μαγιά. Αλήθεια ποια είναι η άποψη Ευρωπαίων παραγόντων για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός; Και ποια αυτή για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

Κλείνοντας θα κάνω μια ακόμη ερώτηση και όποιος θέλει απαντάει. Πιο επικίνδυνος είναι ο βλάκας - ανεγκέφαλος - τυφλωμένος από τα πάθη του χούλιγκαν (με ή χωρίς εισαγωγικά...) ή αυτός που ξέρει, αντιλαμβάνεται, χειραγωγεί και τεχνηέντως τον ωθεί εκεί που θέλει; Όταν γλυτώσουμε από τους δεύτερους, τότε αυτομάτως θα εξαφανιστούν και οι πρώτοι. Γιατί οι πραγματικοί υποκινητές των επεισοδίων είναι όσοι "δημιουργούν" τις ευνοϊκές συνθήκες σε αυτόν που θα έρθει να τα σπάσει. Τόσο απλά.

Τα παντελόνια δεν είναι για όλους σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να τα φοράτε, εύκολο είναι. Κατηφορίστε στο ΣΕΦ και ρωτήστε τους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης και τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Αν πάλι δεν θέλετε, υπάρχουν κι άλλες ενδυματολογικές λύσεις. Είναι θέμα επιλογής.

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ