2013-06-17 00:22:42
Φωτογραφία για Alfa Romeo MiTo Model Year 2013
Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά, η Alfa Romeo MiTo ανανεώνεται ελαφρά από τα μέσα του 2013, στοχεύοντας στην ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα της και την τόνωση του ενδιαφέροντος ιδιαίτερα των νεαρών πελατών. Επίσης εξασφαλίζεται η προσαρμογή της στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας μέσω της διαθεσιμότητας νέου ηχοσυστήματος με οθόνη αφής και θύρα USB στον προαιρετικό εξοπλισμό, καθώς και νέου συστήματος πλοήγησης. Ταυτόχρονα η ανανέωση προσαρμόζει το αυτοκίνητο στις τάσεις της αγοράς για συνδυασμό των επιδόσεων με χαμηλή κατανάλωση, μέσω της εκλογίκευσης της γκάμας των κινητήρων του.

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, εστιάζουν σε μικρές λεπτομέρειες επηρεασμένες από την υπάρχουσα σπορ έκδοση QV, όπως οι σκουρόχρωμοι προβολείς και η γρίλια με επιχρωμιωμένο πλαίσιο σε όλες τις εκδόσεις, που τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου
. Το εσωτερικό διαθέτει νέες παραλλαγές χρωμάτων και νέο ταμπλό με μεταβαλλόμενο τόνο χρώματος, νέα εσωτερικά θυρών και νέο πλαστικό πλαίσιο στην κονσόλα του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Επιμέρους αλλαγές έχουν επίσης γίνει στις επιλογές για τις ταπετσαρίες και το ταμπλό στις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ στην γκάμα εξωτερικών χρωμάτων προστίθεται το γκρι Anthracite.

Το νέο εξελιγμένο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 5'', ραδιο/CD με χειριστήρια στο τιμόνι, λειτουργία Bluetooth, θύρα USB και επιπρόσθετη θύρα Aux-In, δυνατότητα ανάγνωσης SMS, αναγνώριση φωνητικών εντολών και πίνακα ρύθμισης του υπολογιστή ταξιδιού και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου και περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων (εκτός Progression). Επιπλέον ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτό το σύστημα και με λειτουργία πλοήγησης μέσω της οθόνης αφής.

Με την ανανέωση της γκάμας των διαθέσιμων κινητήρων, η σημαντικότερη αλλαγή είναι η προσθήκη του νέου κινητήρα Twinair Turbo των 875 κ.εκ. στην έκδοση των 105 ίππων (ροπή 145 Nm/2.000 σ.α.λ. στην επιλογή Dynamic). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, καλύπτει ήδη τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6, προσφέρει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4'' και τελική ταχύτητα 184 χλμ./ώρα κι έχει εκπομπές CO2 μόλις 99 g/km, με συνέπεια την απαλλαγή του από τα τέλη κυκλοφορίας. Οι υπόλοιποι κινητήρες που είναι διαθέσιμοι στο Model Year 2013 είναι ο 1.4 των 78 ίππων, ο 1.4 Multiair των 170 ίππων και ο diesel 1.3 JTDM-2 των 85 ίππων. Οι εκδόσεις εξοπλισμού εξακολουθούν να είναι οι Progression, Distinictive, SBK και QV, με διαφοροποιήσεις στα επιμέρους στοιχεία εξοπλισμού κατά περίπτωση σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του προηγούμενου Model Year. Τέλος προσφέρονται τα πακέτα εξοπλισμού Sport 17'' & Comfort. Το πρώτο περιλαμβάνει πίσω σκούρα κρύσταλλα, προβολείς ομίχλης, πίσω σπορ προφυλακτήρα, πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό και ζάντες αλουμινίου 17'', και όλα αυτά με προτεινόμενη λιανική τιμή €785. Το πακέτο Comfort περιλαμβάνει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, υποβραχιόνιο καθίσματος οδηγού, πίσω αισθητήρες σταύθμεσης με οπτική ένδειξη, οσφυϊκή ρύθμιση εμπρός καθισμάτων & παροχή 12V στο χώρο αποσκευών. Όλα αυτά προσφέρονται με προτεινόμενη λιανική τιμή €770.

Η Alfa Romeo MiTo Model Year 2013 προσφέρεται από €12.240 (με όφελος κρατικής απόσυρσης και την ισχύουσα προωθητική ενέργεια), ενώ θα βρίσκεται στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου διανομής της Alfa Romeo από τα τέλη Ιουνίου.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ