2024-05-22 22:08:34
Φωτογραφία για Αυτοκίνητο Tesla Model 3 στον αυτόματο παραλίγο να συγκρουστεί με τρένο. Βίντεο



Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός ενός Tesla Model 3, ο οποίος την τελευταία στιγμή απέφυγε τη σύγκρουση με διερχόμενο τρένο.

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ο οδηγός του παραπάνω Tesla Model 3, καθώς το σύστημα Full Self-Driving δεν αναγνώρισε το τρένο που ερχόταν, με αποτέλεσμα ο οδηγός να αποφύγει τη σύγκρουση στο… τσακ, ρίχνοντας το αυτοκίνητό του σε ένα χωράφι.

Σπύρος Ντόκος

drive.gr

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις ΗΠΑ, ωστόσο το βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιο ο ιδιοκτήτης του Model 3, ανέδειξε το θέμα, δίνοντάς του παγκόσμιες διαστάσεις. Όπως λοιπόν φαίνεται στο βίντεο, ο οδηγός κινείται κανονικά, έχοντας ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής φίρμας, σε συνθήκες ομίχλης.

O οδηγός του Tesla Model 3 αντέδρασε την τελευταία στιγμή και γλίτωσε με μικροτραυματισμούς

Το αυτοκίνητο πλησίαζε σε μια κλειστή σιδηροδρομική διάβαση αλλά φάνηκε πως δεν ήταν πρόθυμο να σταματήσει. Έτσι, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ο οδηγός άρπαξε το τιμόνι και έπεσε σε μια κολόνα για να σταματήσει τελικά στο παρακείμενο χωράφι. Για καλή του τύχη, από αυτή τη σύγκρουση δεν αποκόμισε παρά μερικά τραύματα.


Θέλοντας να αναδείξει το θέμα στα social media, ο οδηγός του Tesla Model 3 τόνισε πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο που η λειτουργία FSD δεν λειτούργησε σωστά σε σιδηροδρομική διάβαση. Τόνισε μάλιστα πως αναζητά και άλλους ιδιοκτήτες που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα σε αντίστοιχες συνθήκες.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να επικρίνουν τη στάση του οδηγού, καθώς θεώρησαν πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να είχε αντιδράσει πιο γρήγορα, βλέποντας πως το αυτοκίνητο δεν έκοβε ταχύτητα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν η πρώτη φορά που ανίχνευε τέτοιο πρόβλημα.

Από πλευρά της η Tesla, δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αμερικανική φίρμα επισημαίνει πως η τεχνολογία Full-Self Driving απαιτεί την προσοχή του οδηγού στο δρόμο στο ακέραιο για να μπορεί να αντιδράσει ανά πάσα στιγμή. Πολλώ δεν μάλλον από τη στιγμή που πρόκειται για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης Eπιπέδου 2 και όχι για ένα πλήρες αυτόνομο σύστημα οδήγησης.



 

 



Η αλήθεια πάντως είναι πως η ονομασία μπερδεύει. Και το μπέρδεμα αυτό έχει φέρει απέναντι στην Tesla αρκετούς καταναλωτές και φορείς.   

sidirodromikanea.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ