2013-06-17 02:12:04
Φωτογραφία για Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε μαυρίζεται
Γράφει ο Prefadoros

Ένα χρόνο μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς απογοήτευσε, εκτός από... τους συνήθεις κομματικοδίαιτους, Υπουργούς και τους λίγους τοπικούς παράγοντες που παραβρέθηκαν στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, απογοήτευσε τους περισσότερους Έλληνες.

Αντί να κάνει ένα μικρό έστω απολογισμό των πεπραγμένων την τρικομματικής Κυβέρνησης, να μας πει για τις προοπτικές της χώρας και του λαού, να αναφερθεί στο πολύ σημαντικό θέμα του προσυνεδρίου, προτίμησε μια ανέξοδη και χωρίς αντίλογο επίθεση με επίθετα και χωρίς επιχειρήματα κατά της ΕΡΤ και των εργαζομένων.

Σε μια γεμάτη αντιφάσεις ομιλία, "η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται" από τη μια, έθεσε τουλάχιστον τρία διλήμματα που πρέπει να απαντήσουν και να αποφασίσουν οι άλλοι, ενώ αφορούν τον ίδιο και όχι φυσικά τη Δημοκρατία.

Με απαράδεκτες γενικεύσεις και απειλές, ακόμα και ύβρεις, "περιμένετε και θα δείτε", "κάστρο των βολεμένων", "συμμαχία των βολεμένων", μίλησε για διαφθορά και κυκλώματα και κυνικά εξήγησε γιατί έμειναν χωρίς δουλειά 2.656 πολίτες.


Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, λες και η ΕΡΤ ήταν εξωγήινη και όχι ελεγχόμενη και διοικούμενη από διορισμένους κομματικούς εκλεκτούς και πλουσιοπάροχα αμειβόμενους της Κυβέρνησης, προσπάθησε να μας πείσει ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι.

Ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνη, ακόμα και γι΄αυτή την ΕΡΤ, ότι δεν είναι υπεύθυνος για το ότι τίποτα από τα όσα υποσχέθηκε δεν προχωράει, γιατί παρά τα μεγάλα λόγια το αδιέξοδο πλέον δεν κρύβεται.

Να με συγχωρείται κ. Πρωθυπουργέ αλλά φανήκατε μάλλον σαν ικέτης, δεν ξεγελούν οι τόνοι και η φρασεολογία, παρά σαν ηγέτης που ξέρει και μπορεί να οδηγήσει το σκαρί στον προορισμό του.

Σε προσυνεδριακή θεματική διαδικασία για το Κράτος και το Σύνταγμα, προτιμήσατε να αναλωθείτε σε αντιπαράθεση με απολυμένους συμπολίτες μας, που εσείς απολύσατε, κατηγορώντας τους μάλιστα με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους.

Όσο για τα "διλήμματα", που όποιος πολιτικός έρχεται σε δύσκολη θέση βάζει, η απάντηση είναι ότι ο Ελληνικός λαός τα συνήθισε, δεν τα φοβάται, ξέρει ότι δεν αφορούν αυτόν, αλλά εσάς.

Δεν πιστεύω ότι ξεγελάστηκε κανένας από τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά, μάλλον όλοι πείστηκαν ότι αγωνιά για το πολιτικό του μέλλον, που πλέον δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Το μαύρο πάντως στις οθόνες θα τον ακολουθεί.

prefadoros-blog.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ