2013-06-17 06:06:04
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας να κηρύξει ανένδοτο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας!
Γράφει ο Μαγια

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Π. Ψωμιάδης, με την ιδιότητα του επικεφαλής του... προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Β. Ελλάδα, είχε προδιαγράψει τα μελλούμενα, όταν αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή, αδελφό κόμμα. Αλλά, δυστυχώς, λίγοι ήταν αυτοί που τον έλαβαν στα σοβαρά υπόψη. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν υποψιαζόταν ότι, πολύ σύντομα ο αρχηγός της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, θα βάδιζε στα χνάρια του Βίκτορ Ορμπάν, του Ούγγρου πρωθυπουργού που ξεκίνησε ως κεντροδεξιός για να κυβερνάει σήμερα σε συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα Jobbik( ανάλογης ..ποιότητας με την Χρυσή Αυγή), υιοθετώντας μάλιστα πλήρως την αντισημιτική, ξενοφοβική και φιλοναζιστική πλατφόρμα του.

Βιώνουμε αλλεπάλληλες συνταγματικές εκτροπές, μερικού χαρακτήρα, σε διάφορα θέματα. Ομολογούμε, όμως, ότι ανατριχιάσαμε μόλις είδαμε στίφη ανδρών των ΜΑΤ να περικυκλώνουν ένα-ένα τα κτίριά της. Τώρα βέβαια πίσω από τα ΜΑΤ δεν στέκονταν τανκς, όπως την αυγή της 21ης Απριλίου 1967, όταν οι πραξικοπηματίες είχαν καταλάβει το ραδιομέγαρο.


Κλείσανε την κρατική (για να ακριβολογούμε κυβερνητική) ραδιοφωνία και τηλεόραση για να μας στείλουν το μήνυμα ότι, είμαστε εδώ και χτίζουμε πετραδάκι- πετραδάκι το μαύρο καθεστώς μας.

Το σκοτάδι της ΕΡΤ ήταν το τελευταίο μήνυμα στη ζοφερή αλληλουχία των ημερών.

Είναι προφανές ότι, το μεθοδικό σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό της Δημοκρατίας από την φασίζουσα δράκα του Μαξίμου αποσκοπεί στον εκφοβισμό του λαού, γιατί μόνο ο φόβος και η βία διασφαλίζουν σίγουρα την υποταγή των πολιτών στο μνημονιακό καθεστώς που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων και καταστρέφει εκατομμύρια ζωές.

Ακρως αποκαλυπτική, ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης για το καθεστώς που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει, είναι η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Α. Ασημακοπούλου: «Η εικόνα της "μαύρης οθόνης" της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς»! Θυμίζουμε ότι, η χούντα χρωμάτιζε μαύρη την ελπίδα και μετέτρεπε με απύθμενη θρασύτητα και ξεδιαντροπιά το μαύρο σε άσπρο.

Απόψε, στην πλατεία Συντάγματος, στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας, έχει μια μοναδική ευκαιρία για να περισώσει την τιμή της Αριστεράς, του λαού και της πατρίδας: Να κηρύξει ανένδοτο για,

- την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής,

- την ανατροπή της κυβέρνησης της υποτέλειας και του εξαπονδρισμού της κοινωνίας.

- την ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πολλή σάλτσα, αλλά από μακαρόνι τίποτα», λέ­ει ο ελληνικός λαός στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κοιμήθηκε σε ...μαρμελάδα. Και πρέπει τώρα να ξυπνήσει. Να γοητεύσει τους πολίτες, ώστε ο χείμαρρος της οργής μας να σπάσει το φράγμα του φόβου μας! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι είπε ο Ολάντ στον Βενιζέλο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είπε ο Ολάντ στον Βενιζέλο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ