2013-06-17 11:47:04
Φωτογραφία για sportige.com : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Δεν είναι πολλές οι ομάδες σε όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου, οι οποίες μετρούν συνεπώς και ανελλιπώς μόνιμες παρουσίες σε επίπεδο Α’ εθνικής. Και μάλιστα, από γεννησιμιού της κορυφαίας κατηγορίας κάθε χώρας. Σύμφωνα λοιπόν, με την ιστοσελίδα "sportige.com" που παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", καταγράφονται οι ξεχωριστές ομάδες κάθε χώρας οι οποίες παραμένουν στα σαλόνια της Α’ εθνικής σε όλη την ιστορία τους.

Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ από την Ελλάδα ξεχωρίζουν πλέον, μονον ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ! Αυτές οι τρεις ομάδες ανήκουν στην «ελίτ» του ξεχωριστού προνομίου της μονιμότητας στην Α’ εθνική. Και όπως θα αντιληφθείτε παρακάτω, δεν είναι πολλές όσες ανήκουν σε αυτήν την ελίτ!

Ο ένας και μοναδικός, ο φετινός υποβιβασμός της ιστορικής Ιντεπεντιέντε, άφησε μόνη την Μπόκα Τζούνιορς ως τη μοναδική ομάδα η οποία συμμετέχει συνεπώς κι ανελλιπώς στην Α’ εθνική της Αργεντινής, από το 1931 Στην Αγγλία δε, δεν υπάρχει μήτε μία ομάδα στην ελίτ. Όλες – βλέπετε – έχουν υποβιβαστεί από την Α΄ εθνική από το 1888 αλλά …. Σε ότι αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, σε αυτή συμμετέχουν συνεπώς ανελλιπώς τα 21 της χρόνια: Άρσεναλ, Έβερτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άστον Βίλα και Τότεναμ.


Στην Γαλλία επίσης, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να συμμετέχει χωρίς διακοπή στην Α’ εθνική από την δημιουργία της το 1932. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η σταθερότερη καθώς παραμένει στην Α’ εθνική από το 1974 – όυαν και ανέβηκε για πρώτη φορά στη Ligue 1 …

Στη Γερμανία για το συγκεκριμένο προνόμιο της , να ανήκει στην παγκόσμια ελίτ, μόνο μία ομάδα το απολαμβάνει. Κι υπερηφανεύεται πως δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τη Μπουντεσλίγκα. Το Αμβούργο από 1963 όταν και δημιουργήθηκε η Μπουντσελίγκα είναι παρόν. Μην εκπλήσσεστε όμως, επειχδή δεν είναι – για παράδειγμα - η Μπάγερν Μονάχου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Α’ εθνική το 1965. Όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν το 1979 και η Βόλφσμπουργκ το 1997!

Στην Ιταλία, η μοναδική ομάδα που δεν έχει γεύθηκε το φαρμάκι του υποβιβασμού είναι η Ίντερ. Συμμετέχει συνεπώς και ανελλιπώς εδώ και 84 χρόνια στην Serie A. Ούτε η Γιουβέντους, ούτε η Μίλαν, ούτε η Ρόμα, ούτε η Φιορεντίνα, ούτε η Λάτσιο ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των μονίμων στη Α’ εθνική.

Στην Ισπανία ηLa Ligaιδρύθηκε το 1929. Από τότε μόνον τρεις ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί από αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα κι η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στην Αυστρία, σε αυτή την ξεχωριστή ελίτ ανήκουν η Ραπίντ Βιέννης κι η Αούστρια Βιέννης.

Στην Ολλανδία, ξεχωρίζουν Άγιαξ, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν.

Στην Πολωνία η μοναδική ομάδα η οποία που δεν έχει υποβιβαστεί είναι η Λέγκια Βαρσοβίας.

Στην Πορτογαλία είναι Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Στη Ρουμανία οι δύο "αιώνιοι" της πρωτεύουσας, Ντινάμο Βουκουρεστίου και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Στη Σκωτία απέμεινε... μόνη της η Σέλτικ μετά τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς για εξωαγωνιστικούς λόγους!

Στην Τουρκία τέσσερις ομάδες συμμετέχουν συνμεπώς κι ανελλιπώς στην Α’ εθνική. Από το 1959 όποτε και ιδρύθηκε Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπόρ ουδέποτε έλειψαν.

Τέλος, στην Ελλάδα κι από το 1959 με την δημιουργία της Α΄ Εθνικής κι από το 1979 με την δημιουργία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε φέτος, είναι οι τρεις ξεχωριστές του συγκεκριμένου προνομίου …
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ratatouille
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ratatouille
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ