2013-06-17 11:49:04
Φωτογραφία για Κωνσταντινούπολη: Οδομαχίες και συλλήψεις
Πεδίο μάχης θυμίζουν δρόμοι και πλατείες στην Κωνσταντινούπολη από χθες το βράδυ. Η εκρηκτική κατάσταση παίρνει διαστάσεις. Οι διαδηλωτές επιμένουν, ενώ η κυβέρνηση απαντά με αστυνομικά μέτρα και συγκεντρώσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μίλησε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη και υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη «λαϊκή βούληση». Την ίδια ώρα, ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση της αστυνομίας σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης εναντίον διαδηλωτών. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά γίνεται λόγος για έναν σημαντικό αριθμό τραυματιών και έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό προσαγωγών.

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό τον γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Μετά τη χτεσινή συγκέντρωση στην 'Αγκυρα και τη σημερινή στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Τα επεισόδια και η αστυνομική βία συνεχίζονται ειδικά στην Κωνσταντινούπολη από τις 8.30 χτες το βράδυ, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ. Χρησιμοποίησε πεπιεσμένο νερό, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να αδειάσει σε λίγα λεπτά το πάρκο και να σκορπιστούν οι διαδηλωτές στους διάφορους γύρω δρόμους.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ