2013-06-17 22:31:08
Φωτογραφία για Ανακοίνωση πολιτικού σχεδιασμού Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων
από το Γραφείο Τύπου

Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο σε συνδυασμό με το προκλητικά αφοριστικό άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» αποτελούν την απόδειξη της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση και μέρος των σπασμωδικών κινήσεων στις οποίες η παραπαίουσα τρικομματική θα επιδοθεί πλέον.

Είναι αλήθεια ότι η τελευταία εβδομάδα ήταν καταστροφική για την κυβέρνηση, τόσο σε επίπεδο πολιτικό, όσο και επικοινωνιακό. Ξεκίνησε με το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΣΦΑ στο ρωσικό κολοσσό GAZPROM, με το κουκούλωμα των αιτιών του συγκεκριμένου φιάσκο, που εξέθεσε την πάγια πανηγυρική θέση του κ. Σαμαρά ότι «έρχονται στη χώρα επενδυτές, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια». Συνεχίστηκε (και συνεχίζεται) με την ανάδειξη του ψέματος του «success story», καθώς ο ένας μετά τον άλλο διεθνείς οίκοι, οικονομολογικά έντυπα και πρακτορεία (ενδεικτικά αναφέρουμε το Bloomberg, τους Financial Times, τη Morgan Stanley Capital International, και τον Economist) αναδεικνύουν τη συνεχώς επιδεινούμενη θέση της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν σαφές πως το υφεσιακό κλίμα θα συνεχιστεί και το 2014.


Κορυφώθηκε όμως με την πραξικοπηματική επίθεση στην Ε.Ρ.Τ. και τις απολύσεις 2.656 εργαζομένων, τις οποίες ο εκτός τόπου και χρόνου φοβισμένος και προσωρινός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε με τρόπο εριστικό τόσο στο άρθρο, όσο και στην τοποθέτησή του στο Ναύπλιο. Ταύτισε τους εργαζομένους στην Ε.ΡΤ. με σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς στηριζόμενος στη γνωστή τεχνική της ισοπεδωτικής γενίκευσης. Απαξίωσε πλήρως τη σημασία της δημόσιας ενημέρωσης, υπεραμυνόμενος τη φίμωση των μέσων που προβάλουν και, μέσω αυτών οι πολίτες ελέγχουν, το κυβερνητικό έργο, όπως είναι το κανάλι της Βουλής. Προσπάθησε να εμφυσήσει την αντιπαλότητα μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και αυτών στο δημόσιο, βασισμένος στη λογική «διαίρει και βασίλευε», όπως κάθε καθεστώς που έχει απωλέσει το λαϊκό έρεισμα επιδιώκει. Αγνόησε τη διεθνή κατακραυγή, η οποία μίλησε για στέρηση δημοκρατικών ελευθεριών, και την εγχώρια οργή. Μόνα στηρίγματα της εκδικητικής πολιτικής του κ. Σαμαρά η Χρυσή Αυγή (εδώ «κολλάει» το «οι μάσκες έπεσαν»), ο κομματικός του στρατός και οι αθεράπευτοι νεοφιλελεύθεροι μηδενιστές.

Μόνη λύση για τον τόπο είναι η άμεση πτώση της επικίνδυνης κυβέρνησης, καθώς η επίθεση αναμένεται να ενταθεί και να γενικευτεί. Ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (Ε.Α.Σ. και ΕΛ.Β.Ο.). Μέχρι τέλους του έτους, οι Τροϊκανοί απαιτούν και αναμένουν την απομάκρυνση 25.000 υπαλλήλων, ενώ το τέταρτο μνημόνιο φαντάζει προ των πυλών με τις συνέπειες της υπογραφής του να είναι εφιαλτικές. Χρέος δικό μας είναι η ανάδειξη της φαυλότητας της κυβέρνησης και η προάσπιση των συμφερόντων και των αυτονοήτων δικαιωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε ταχθεί και συνεχίζουμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ