2013-06-18 10:12:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Σύριγγες με ηρωίνη στον ποταμό Μείλιχο – «Bαράνε» ένεση μπροστά σε παιδιά
Στην οδό Μειλίχου στην Αγυιά έχουν «εγκατασταθεί» τοξικομανείς και μάλιστα κάνουν χρήση… μπροστά σε μικρά παιδιά! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γονείς των παιδιών έρχονται αντιμέτωποι… με χρησιμοποιημένες σύριγγες και άλλα όργανα του λευκού θανάτου, όμως προ ημερών ο πατέρας ενός μικρού υπέστη σοκ βλέποντας τον γιο του να του φέρνει μία σύριγγα και να τον ρωτά…. ποια είναι η χρήση της!

Ευτυχώς το παιδί δεν τρυπήθηκε (μια και εγκυμονεί και αυτός ο κίνδυνος) ενώ ο πατέρας φρόντισε να του εξηγήσει τι συμβαίνει στην περιοχή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Κόσμου", το φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε δημόσια θέα στην Αγυιά παρατηρείται εδώ και μήνες. Οι ναρκομανείς παίρνουν την δόση τους κοντά στο ποταμό Μείλιχο, μπροστά από πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν οικογένειες με παιδιά. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως όπως και σε άλλες περιοχές, έτσι και στην δική τους, η αστυνομική παρουσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά και «υπαρκτή» να ήταν, ελάχιστα θα μπορούσαν να κάνουν! Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και στο κέντρο της Πάτρας όπου γίνεται αλισβερίσι ναρκωτικών (στην Πλατεία Ολγας για παράδειγμα) οι επεμβάσεις της Αστυνομίας γίνονται… κάθε έξι μήνες!


Οι έμποροι ναρκωτικών πωλούν την πραμάτειά τους μέσα μεσημέρι (δεν υπολογίζουν την Αστυνομία), ενώ σε περίπτωση που συλληφθούν δηλώνουν… χρήστες και ξεφεύγουν! Οσον αφορά τους ναρκομανείς; Ελλείψει κοινωνικών δομών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους… εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους… τρεκλίζοντας και να ζητιανεύουν 1 ευρώ… δήθεν για το λεωφορείο!

Εκτός από τους κατοίκους της Αγυιάς και οι κάτοικοι της Πλατείας Ολγας εξακολουθούν επί ματαίω να διαμαρτύρονται. Όπως επίσης και γονείς των παιδιών που κάποτε έπαιζαν αμέριμνα στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας της πόλης (δεν υπάρχει και άλλη εκεί κοντά) και σήμερα δεν τολμούν να πλησιάσουν φοβούμενοι πως τα βρέφη ή και τα κάπως μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά θα αντικρίσουν κάποιους να «βαράνε» ένεση σε κάποια μη κατεστραμμένη φλέβα τους.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολιτικές απασχόλησης;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολιτικές απασχόλησης;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ