2013-06-18 14:07:15
Φωτογραφία για Ηλεία: Aυτή η καμινάδα δεν βγάζει μόνο καπνό... - Σάλος από την αποκάλυψη του καμουφλάζ!
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην περιοχή του νέου οικισμού στο δημοτικό διαμέρισμα Λαστεϊκων Πύργου, η εμφάνιση σε διώροφη κατοικία καμουφλαρισμένης κεραίας γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Η κεραία βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού δίπλα σε άλλες κατοικίες και άμεσα οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κεραία που έχει καμουφλαριστεί για να φαίνεται ως καπνοδόχος, μετρήθηκε από ειδικό τεχνικό συνεργείο που κλήθηκε από τους κατοίκους για το σκοπό αυτό από την Αθήνα. Οι μετρήσεις σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δείχνουν πως η κεραία λειτουργία στα όρια των επιτρεπόμενων δεδομένων ακτινοβολίας, ωστόσο στην περιοχή, κανείς δεν πιστεύει πως αυτό το αποτέλεσμα είναι αληθινό. Αναμένουν την επίσημη απάντηση της υπηρεσίας και είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά για το θέμα οι κάτοικοι. Με βάση τις ίδιες πηγές ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, δεν μένει σε αυτό, το έχει νοικιάσει και έχει μετακομίσει σε άλλη περιοχή όπου διαθέτει σπίτι.


Οι κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί και όπως μας μετέφεραν κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν αρχίσει να έχουν συχνούς πονοκεφάλους πιθανότατα προερχόμενους από την ακτινοβολία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Με βάση άλλες πηγές κανένα επίσημο αίτημα δεν έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο δήμο Πύργου για την τοποθέτηση κεραίας μέσα στον οικισμό και αυτό αναμένεται να προκαλέσει πολύ περισσότερες αντιδράσεις από τους κατοίκους. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο μέσα σε ένα χωριό, πόσο μάλλον σε μια περιοχή που οι περισσότεροι επέλεξαν να δημιουργήσουν το σπίτι τους αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτή της πόλης.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ