2013-06-18 14:59:05
Φωτογραφία για O εντεινόμενος ανταγωνισμός για τον έλεγχο της Αρκτικής επέβαλε την ισότητα στο θάνατο με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στη Νορβηγία
O εντεινόμενος ανταγωνισμός για τον έλεγχο της Αρκτικής επέβαλε την ισότητα στο θάνατο με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στη Νορβηγία.

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας αποφάσισε την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από το 2015.

Παιδομάζωμα της νεολαίας και πιο συγκεκριμένα των γυναικών επιχειρεί η αστική τάξη της Νορβηγίας. Στην επιβολή της υποχρεωτικής στράτευσης καταλήγει για να επιβάλει με αυταρχικό τρόπο την στράτευση της νεολαίας της οποίας εισπράτει την Άρνηση ως προς τον στρατό.

Οι γυναίκες σήμερα καλύπτουν περίπου το 10% των ενόπλων δυνάμεων με εθελοντική κατάταξη, ενώ με το μέτρο μέχρι το 2020 θα καλύπτουν το 20%. H Nορβηγία εφαρμόζει μία ιδιότυπη μορφή στρατιωτικής θητείας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό. Χαρακτηριστικά, από τους 63.841 άνδρες και γυναίκες της στρατολογικής κλάσης του 2012, κατατάχθηκαν μόλις οι 9.265 που υπέγραψαν σχετική δήλωση αποδοχής για στράτευση
. Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας είναι 6 μήνες για την εθνοφρουρά και 12 μήνες για το Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία. Οι τελευταίοι καλούνται να υπηρετήσουν πρόσθετο χρονικό διάστημα 7 μηνών, κατανεμημένο σε βάθος χρόνου, που αφιερώνεται αποκλειστικά σε ασκήσεις. Σημειώνεται ότι το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ανέρχεται σε 26.200, διπλάσιο από εκείνο της κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Ο βαθύτερος όμως λόγος είναι ο τεράστιος ανταγωνισμός των χωρών της περιοχής με την Ρωσία για τους δρόμους και της πηγές ενέργειας, με καθοριστικό τον ρόλο των ΗΠΑ, με φόντο το πετρέλαιο της Αρκτική. Η συμφωνία, που υπέγραψαν το 2010 Ρωσία και Νορβηγία, για το διαχωρισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), σε μια περιοχή που ήταν αμφισβητούμενη για πολλές δεκαετίες (καλύπτει έκταση 175.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη θάλασσα Μπάρεντς), δίνει τη δυνατότητα στα ενεργειακά μονοπώλια να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της Αρκτικής. Ετσι, σύμφωνα με την έκθεση του Norwegian Petroleum Directorate (NPD), στο κομμάτι της υφαλοκρηπίδας της θάλασσας του Μπάρεντς, που μετά τη συμφωνία πέρασε στη Νορβηγία, εντοπίστηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας 30 δισ. ευρώ. Η ίδια συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να αρχίσει την εκμετάλλευση κοιτασμάτων, που πριν βρίσκονταν στην αμφισβητούμενη περιοχή και τώρα έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της και στα οποία υπολογίζεται πως υπάρχουν 4,7 δισεκατομμύρια τόνοι καυσίμων, που μάλιστα είναι πιο προσβάσιμα (σε πιο ρηχά νερά) για εκμετάλλευση.

Στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ επιχειρούν να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ρωσία προσαρμόζει τις στρατιωτικές της δυνάμεις και τα νέα εξοπλιστικά της προγράμματα στις νέες ανάγκες, δίνοντας το στίγμα μιας δύναμης που έχει βαρύνουσας σημασίας λόγο και τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθεί τους αμερικανικούς σχεδιασμούς ανατροπής της ενεργειακής σχέσης Ε.Ε.-Ρωσίας

Η Νορβιγική άρχουσα τάξη επιλέγει να στείλει την νεολαία της κρέας στα κανόνια καi να καλλιεργήσει ένα πρωτόγνωρο εθνικιστικό ρεύμα, απαιτώντας» εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας».

Για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα πηγή συμπερασμάτων αποτελεί το δημοσίευμα «Η Νορβηγία θα μάθει τι σημαίνει ρωσική κατοχή», που μας αποκαλύπτει:

«Το νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι NRK θα προβάλλει το πολιτικό θρίλερ 10 επεισοδίων Occupied (Κατεχόμενοι) με θέμα την κατάληψη της Νορβηγίας από τη Ρωσία. Αυτό δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή πύλη Deadline. Σύμφωνα με την υπόθεση, στο εγγύς μέλλον, η ρωσική κυβέρνηση θα καταλάβει τη Νορβηγία με σκοπό να μονοπωλήσει την αγορά πετρελαίου. Στα 10 επεισόδια της σειράς θα παρουσιάζεται η ζωή των απλών Νορβηγών σε μία κατεχόμενη χώρα. Σεναριογράφος είναι ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Γιο Νέσμπο. Τα γυρίσματα της σειράς θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014 και η πρεμιέρα θα γίνει το 2015».

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μετά από αυτή την προπαγάνδα ήρθε ως ώριμο φρούρο η επιβολή της ισότητας στο θάνατο και στον πόλεμο ανδρών-γυναικών. Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ενέκρινε την Παρασκευή, κατά πλειοψηφία την πρωτοβουλία, να καλούνται οι γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις. Με αυτό τον τρόπο η Νορβηγία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα και το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έκανε τη στρατιωτική θητεία υποχρεωτική και για τα δύο φύλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB, η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων. Οι πολιτικοί αναμένουν την πρώτη κλήση για κατάταξη και στα δύο φύλα ταυτόχρονα να αρχίσει από το 2015. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», είπε η υπουργός Άμυνας του Βασιλείου Anne-Grete Strøm-Erichsen, «το γεγονός ότι οι γυναίκες θα είναι πλέον σε θέση να επηρεάσουν άμεσα την ικανότητα άμυνας της χώρας, είναι σημαντική, τόσο για το νορβηγικό στρατό όσο και για τον ίδιο τον εαυτό τους». «Eίμαι περήφανος για το γεγονός ότι η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες, ελπίζω και άλλα κράτη να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Espen Barth Eide ενώ η βουλευτής και εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Laila Gustavsen δήλωσε πως «τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις πρέπει να είναι ίδιες για όλους».

Οι παραπάνω εξελίξεις έδωσαν τη δυνατότητα σε ακροδεξιές-εθνικιστικές –φασιστικές φωνές και στη χώρα μας να θέσουν αντίστοιχο ζήτημα.

Παράλληλα, γίνεται κατανοητό τι σημαίνει ΑΟΖ και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία: ακόμη μεγαλύτερος μιλιταρισμός, αύξηση των αγορών όπλων, πολεμική ένταση και ανταγωνισμού των αρχουσών τάξεων με παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μεγαλύτερες θυσίες για τον εργαζόεμνο λαό και απαίτηση για ευρύτερη πρόσδεση σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ