2013-06-18 14:57:20
Φωτογραφία για ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΣΠΕΗΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ
Οριστική διάλυση Στρδων στη Περιφέρεια Ηπείρου

       

           1.   Σας γνωρίζουμε ότι σε δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρεται ότι στις στρατιωτικές μονάδες που έχουν προταθεί για διάλυση και οριστική παύση λειτουργίας είναι το 583 ΤΠ (Κόνιτσα), 628 ΤΠ (Φιλιάτες) και το ΚΕΝ Άρτας.

               2.    Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ έχει εμπιστοσύνη στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και δηλώνει ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους των παραμεθόριων και γενικά σε όλους του κατοίκους της Ηπείρου καθώς και στις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στις παραπάνω μονάδες.

          3.    Η Ήπειρος είναι μια παραμεθόριος περιφέρεια με σχετικά λίγες στρατιωτικές  μονάδες στις οποίες τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας υπερβάλουν εαυτούς για την επίτευξη της αποστολής τους. Επίσης είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς εν λειτουργία Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν.) και τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός στρατιωτικών φυλακίων στη μεθόριο έχει κλείσει την ίδια ώρα που η Αλβανική λεκτική, προς το παρόν, επιθετικότητα αλλά και η εθνικιστική ρητορεία και διεκδίκηση εδαφών μας έχουν αυξηθεί όπως και η εισαγόμενη εκ συνόρων βαριά εγκληματικότητα.


             4.   Πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ για το σφράγισμα των Ελληνοαλβανικών συνόρων είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ηπείρου με προσωπικό (μόνιμο και θητείας), επιτήρηση των συνόρων και με εναέρια μέσα και μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε συνδυασμό με ενίσχυση τμημάτων συνοριακής φύλαξης ώστε να δοθεί τέλος στο κλίμα ανασφάλειας στη περιοχή.

          5.    Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τους οποίους αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την υποβολή σχετικού ερωτήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Υπολοχαγός (ΠΖ)

 6937453787

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

Λίτσιος Ευάγγελος

Υπίλαρχος (ΑΤΘ)
6977071924
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ