2013-06-18 15:32:14
Φωτογραφία για Πήρε πτυχίο από το σκάφος!
Τι μπορείς να κάνεις όταν σπουδάζεις σε μια ξένη παραθαλάσσια πόλη και ξαφνικά χωρίζεις με την κοπέλα που σε φιλοξενεί; Μία λύση είναι να ανοίξεις το πουγκί σου και να το ξαλαφρώσεις από πολλά χαρτονομίσματα.

Μία άλλη είναι να διακόψεις τις σπουδές σου από έλλειψη κεφαλαίων. Ο Τζο Πιρς δεν έκανε τίποτε απ’ αυτά: Αποφάσισε να εγκατασταθεί σε ένα παλιό ψαροκάικο που αγόρασε και πήρε το πτυχίο του μέσα σε 14 μήνες!

Ο 23χρονος τελειόφοιτος πια του τμήματος φυσικής γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο Αμπέριστουιθ της Ουαλίας είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο, όταν και χώρισε με την κοπέλα του. Όταν έβαλε κάτω τα οικονομικά του και είδε ότι το ενοίκιο για το φθηνότερο δωμάτιο στην πόλη απαιτούσε 500 ευρώ σκέφτηκε σοβαρά να σταματήσει τις σπουδές του. Μέσα στην απόγνωσή του έκανε μια βόλτα στην μικρή μαρίνα της πόλης, στην οποία υπήρχαν και πολύ παλιά σκάφη, τα οποία δεν θεωρούνταν πια αξιόπλοα και η τιμή τους είχε πέσει κατακόρυφα. Τότε του ήλθε η ιδέα: Παζάρεψε με τον ιδιοκτήτη ενός σκάφους, το αγόρασε έναντι σχεδόν 1.000 ευρώ και εξασφάλισε κατάλυμα για το υπόλοιπο των σπουδών του έναντι μόλις δύο ενοικίων που θα έπρεπε να πληρώσει αν διέμενε στη στεριά!


Το σκάφος δεν διαφέρει από τα άλλα ιστιοφόρα της περιοχής, όμως εξελίχθηκε σ’ έναν εξαιρετικά λειτουργικό χώρο, στον οποίο ο ενθουσιώδης φοιτητής κοιμόταν, διάβαζε και μαγείρευε. Μπορεί να ήταν λίγο στενάχωρα, ωστόσο ο ίδιος τονίζει ότι στην πόλη είχε δει δωμάτια με τον ίδιο χώρο που κόστιζαν πανάκριβα, οπότε δεν τον ένοιαζε και πολύ. Μάλιστα τον ελεύθερο χρόνο του δεν δίσταζε να ρίξει και το καλάμι του στη μαρίνα μήπως και έπιανε κάποιο ψάρι (!) και γρήγορα έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους συμφοιτητές του, οι οποίοι επεδίωκαν να τον επισκέπτονται στο σκάφος τις ημέρες με καλοκαιρία και να απολαμβάνουν τη θέα της μαρίνας.

Με τα χρήματα που εξοικονόμησε ο Πιρς κατάφερε μέχρι και να κάνει τις απαραίτητες επισκευές στο σκάφος, ώστε να το καταστήσει και πάλι αξιόπλοο. Όταν πήρε, λοιπόν, το πτυχίο του αποφάσισε να πλεύσει με το σκάφος του τα 500 μίλια που χωρίζουν την πόλη των σπουδών του με την γενέτειρά του, ένα χωριό στο νησί Γουάιτ, στα νότια της Βρετανίας.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ