2013-06-18 17:40:30
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Από νάρκες μέχρι μπάζα στο βυθό της θάλασσας! ΦΩΤΟ
Όσο η ασυνειδησία των πολιτών μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες των υλικών που ανασύρονται από τις παραλίες μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων. 

Η δε ποικιλία τους, δεν υπολείπεται καθόλου της ποσότητας καθώς η λίστα στην οποία καταγράφονται περιλαμβάνει ακόμη σίδερα, τέντες, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, κάδους απορριμμάτων, πινακίδες, πασσάλους από μαντέμι, τραπέζια και πολλά άλλα. 

Μάλιστα δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι επιχειρήσεις των βατραχανθρώπων και των δυτών να συνοδεύονται από τα χειροκροτήματα τουριστών και περαστικών που εκπλήσσονται μόλις βλέπουν τι βγάζουν από το νερό!

Την περασμένη Κυριακή 40 δύτες του "Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων", του "Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας" και του "Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού", στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου που διοργάνωσαν οι αντιπεριφέρειες Θεσσαλονίκης και Περιβάλλοντος, ανέσυραν υλικά βάρους έξι τόνων από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο! Ανάμεσά τους και ένα πορτοφόλι το οποίο παρέδωσαν στη λιμενική αστυνομία προς αναζήτηση του ιδιοκτήτη "Διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς οι συνάνθρωποί μας δεν επιδεικνύουν ευαισθησία για το περιβάλλον, καθώς από ανθρώπινο χέρι καταλήγουν στη θάλασσα όλα αυτά τα αντικείμενα" σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο βατραχάνθρωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, απόστρατος του ναυτικού, Ζαχαρίας Καζαμίας
. Ο ίδιος σχολιάζει ότι αντίστοιχες εκστρατείες πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ την τελευταία διετία διοργανώθηκαν από την πλευρά του συνδέσμου εξορμήσεις στη Λευκάδα, την Ύδρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Γερακινή, το Ναύπλιο, τη Σαλαμίνα, τη Χαλκιδική και το Πόρτο Γερμενό.
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Decode Camera: Cydia tweak new ($1.5)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Decode Camera: Cydia tweak new ($1.5)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ