2013-06-18 20:46:04
Φωτογραφία για Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε Λυκουρέντζο
Επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ.

«Ο κ. Λυκουρέντζος φανατικός θιασώτης της μνημονιακής πολιτικής δεν κρύβει τη χαρά του κάθε φορά που συναντιέται με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Στη χθεσινή συνάντησή τους και παρά τις υφιστάμενες δραματικές περικοπές στον τομέα της υγείας οι οποίες χαρακτηρίζονται αιματηρές ακόμα και από συντηρητικούς αναλυτές, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ουσιαστικά τον περιορισμό της ασφαλιστικής κάλυψης των εναπομείναντων ασφαλισμένων συμπολιτών μας με την περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την μεγαλύτερη επιβάρυνση τους ή τον αποκλεισμό τους από επαρκή περίθαλψη.

Φαίνεται πως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη δεν τους είναι αρκετοί. Φαίνεται πως οι δεκάδες ζωές συμπολιτών μας που χάνονται εξαιτίας της έλλειψης κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν τους αφορούν. Φαίνεται πως οι προβλέψεις για αρνητικές συνέπειες μακροχρόνια στην υγεία του ελληνικού λαού αποτελούν απλώς παράπλευρη απώλεια.


Οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο και άλλων δημόσιων νοσοκομείων καθώς και για μείωση των ήδη πετσοκομμένων παροχών του ΕΟΠΥΥ, θα ανατραπούν με τον συντονισμένο αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία και όλου του ελληνικού λαού.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενός ολοκληρωμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με έμφαση στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα – απέναντι στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ – στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, αποτελεί προτεραιότητα».

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ