2013-06-18 21:45:06
Φωτογραφία για Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3: «Εμείς είμαστε μόνο η αρχή»
Τον δικό τους «Γολγοθά», ανεβαίνουν από την περασμένη Τρίτη, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όταν και ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, το ξαφνικό κλείσιμο του δημόσιου φορέα ενημέρωσης.

Ως «κεραυνός εν αιθρία», έπεσε η απόφαση αυτή, κάτι που τους ανάγκασε να βγουν στους δρόμους και να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα, για να ανατρέψουν την αρνητική αυτή κατάσταση που τους οδηγεί ουσιαστικά στην ανεργία.

Οικογενειάρχες κι άνθρωποι που έμειναν μόνοι στη ζωή για να υπηρετήσουν την ΕΡΤ, έχουν πλέον έναν κοινό βηματισμό που δεν είναι άλλος από την ανατροπή της «πραξικοπηματικής», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο», στην ελεύθερη ενημέρωση.

Το thousandnews.gr, βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ και συζήτησε μαζί τους για το πώς βλέπουν τις εξελίξεις και για το πώς ατενίζουν το μέλλον είτε με ανοιχτό, είτε με κλειστό το δημόσιο φορέα ενημέρωσης

Απόστολος Αβδελάς

Δημοσιογράφος

Βαγγέλης Σπυριδωνίδης

Μέχρι πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, διευθυντής στο 102FM

Νίκη Χατζηδημητρίου

Δημοσιογράφος

Ηλιάνα Σκουλή

Μουσικός Παραγωγός ράδιο ΕΡΤ

«Ήταν μία πραξικοπηματική απόφαση και αυτό δείχνει πως έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας. Εδώ ο αγώνας δεν γίνεται μόνο για τα εργασιακά, αλλά γιατί κατελήφθη μέσα σε μία μέρα η Δημοκρατία».

thousandnews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ