2013-06-19 01:46:40
Φωτογραφία για Σχέδιο βοήθειας για τη Λιβύη εξετάζουν ΗΠΑ και ΕΕ
Ένα σχέδιο για να βοηθήσουν τη Λιβύη να ξεπεράσει την αστάθεια που χαρακτηρίζει... τη χώρα στη μετά-Καντάφι εποχή, επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), υποστήριξε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Η Λιβύη αποτελεί μία μεγάλη πηγή ανησυχίας για εμάς», δήλωσε ο Λέτα μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο ομόλογό του Άλι Ζεϊντάν στα περιθώρια της Συνόδου της Ομάδας G8.

Στην τελική τους ανακοίνωση, οι ηγέτες των Οκτώ περισσότερο προηγμένων κρατών του πλανήτη απευθύνουν έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει «τις προσπάθειες της Τρίπολης να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα των θεσμών της στους τομείς της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, προκειμένου να ολοκληρώσει μία επιτυχημένη μετάβαση προς τη δημοκρατία» και την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ο Λέτα επεσήμανε πως οι Αμερικανοί κι Ευρωπαίοι εταίροι του επεξεργάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο τριών σημείων, το οποίο συνίσταται στην εκπαίδευση του λιβυκού στρατού, στην στήριξη της εκπαίδευσης και της ανοικοδόμησης της χώρας και στον αφοπλισμό των διάφορων ενόπλων ομάδων.

«Στη Λιβύη υπάρχουν πολλά όπλα και ας το πούμε, δεν είναι η κυβέρνηση που κατέχει τα περισσότερα», δήλωσε ο Λέτα, προσθέτοντας πως το νέο στρατηγικό σχέδιο θα επισφραγιστεί στις 4 Ιουλίου, κατά την επίσημη επίσκεψη του Ζεϊντάν στη Ρώμη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ