2013-06-19 08:19:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Θλίψη για τον γνωστό επιχειρηματία Σπύρο Zήση
Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην πατραϊκή κοινωνία ο θάνατος του γνωστού εμπόρου ελαστικών, Σπύρου Χρ. Ζήση, σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκλιπών τη Δευτέρα έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν το όχημα που οδηγούσε –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος του Μουρτά στην Παραλία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Γνώμη, ο Σπύρος Ζήσης είχε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση της πατραϊκής κοινωνίας μέσα από την επαγγελματική του ενασχόληση με το εμπόριο, την συνδικαλιστική του δράση αλλά και την οικογενειακή του διαδρομή.

Άνοιξε εμπορικό κατάστημα με είδη ελαστικών – βουλκανιζατέρ στις αρχές του 1970 και καθιερώθηκε στην τοπική αγορά ως έναν από τους πιο ευσυνείδητους επιχειρηματίες.

Πέραν της εμπορικής του δραστηριότητας είχε αναπτύξει και συνδικαλιστική δράση.


Είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών επί προεδρίας του αείμνηστου Διονυσίου Κολλαΐτη και μάλιστα ήταν εν ενεργεία γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Αχαΐας, θέλοντας να προσφέρει στους συναδέλφους του.

Κατάφερε να δημιουργήσει μια υποδειγματική οικογένεια με τη σύζυγό του Διονυσία, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Χρήστο (ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του καταστήματος στην οδό Κορίνθου 454, συνεχίζοντας στα χνάρια του πατέρα του), την Ουρανία (υπάλληλο της Περιφέρειας) και την Ερη (υπάλληλο του Υπ. Γεωργίας), τα οποία καμάρωσε να αποκαθίστανται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να καμαρώσει και εγγονάκια.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, είχε πολλούς φίλους και ήταν όλοι εκεί για το «ύστατο χαίρε».

Ένας από αυτούς, ο τέως υπουργός, Βασίλης Μπεκίρης, ο οποίος μας είπε με συγκίνηση: «Ήταν έντιμος άνθρωπος, σωστός έμπορος και οικογενειάρχης μας συνέδεε μια αδιατάρακτη φιλία ετών και δικαίως απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης από όλη την πατραϊκή κοινωνία».

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή στις 5 μ.μ. στον κατάμεστο από κόσμο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Κοιμητήριο της Φώσταινας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Δυτική Αχαΐα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ